Η Γεωργία θα ζητήσει την επιστροφή ιερών λειψάνων

ImageΤο κράτος της Γεωργίας προσπαθεί να επιτύχει την επιστροφή στη χώρα των ιερών λειψάνων της Αγίας Ιερομάρτυρος

Βασίλισσας Κετεβάν.

 

Σε ένα μήνα στη Γεωργία, θα έρθει επίσημη αντιπροσωπεία από την Ινδία, η οποία θα παρέχει ενδείξεις ότι τα φυλασσόμενα στην Ινδία λείψανα όντως ανήκουν στην Αγία Βασίλισσα Kετεβάν, μεταδίδει το πρακτορείο «Γεωργία Online».

 

Όπως δήλωσε ο Δαβίδ Αλαβερντέλι, ο οποίος ασχολείται με αυτό το ζήτημα και επέστρεψε από την Ινδία, πρόκειται για την παλάμη της Αγίας Βασίλισσας, που φυλάσσεται στην πόλη Ρόα.

 

Η Βασίλισσα Κετεβάν εκτελέστηκε το 1642 στην Περσία και ορισμένα τμήματα του σώματός της, στάλθηκαν στο γιο του Βασιλιά Τεϊμουράζ και φυλάχτηκαν στην εκκλησία Αλαβερντέλι, όμως αργότερα χάθηκαν.

 

Όπως δήλωσε ο Δαβίδ Αλαβερντέλι, ήδη έχει αναλυθεί το DNA και, σύμφωνα με την ανάλυση, η παλάμη, όντως ανήκει στην Αγία Βασίλισσα.

 

Τέλος «Η αντιπροσωπεία θα υποβάλει έναν πλήρη κατάλογο στοιχείων, και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη μεταφορά των ιερών λειψάνων», - είπε ο Δαβίδ Αλαβερντέλι. 
Εμφανίσεις: 32919
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!