Ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Βαρβιτσιώτης στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο

ImageΟ Υφυπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, με τον οποίο συζήτησε

μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Ελληνισμό και ειδικότερα την Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι «πάντοτε, ο Αρχιεπίσκοπος με την παρουσία του μας δίνει καταρχάς τη διάσταση του μεγάλου και σημαντικού έργου που επιτελείται από την Αρχιεπισκοπή, αλλά παράλληλα μας δίνει τα φώτα του, τις συμβουλές του για το πώς να προχωρήσουμε, να κάνουμε την παρουσία μας πολύ πιο ισχυρή, σε ό,τι αφορά την επίλυση των δικών μας εθνικών θεμάτων, αλλά πάνω από όλα την τόνωση της παρουσίας του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «στα χρόνια που κρατάει τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, η Αρχιεπισκοπή έχει επιδείξει όχι μόνο ένα σημαντικό έργο, αλλά έχει μία πολύ μεγάλη λάμψη και μία πολύ μεγάλη ακτινοβολία, που ξεπερνά τα όρια του Ελληνισμού και τον καθιστά ως έναν από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς ηγέτες αυτής της χώρας».

 

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτριος επεσήμανε ότι είχε την ευκαιρία και την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχθεί τον κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος «συνεχίζει μία παράδοση ενός πολιτικού ονόματος πολύ γνωστού και πολύ παραγωγικού στο χώρο της Ελλάδος», προσθέτοντας:

 

«Ο κ. Υφυπουργός έχει το προσόν να γνωρίζει πολύ καλά την Αμερική, και επομένως να είναι ενήμερος όχι μόνον ως Υπουργός λόγω αρμοδιότητας, αλλά και λόγω σπουδών και λόγω άλλων παραγόντων, να είναι ενήμερος των στοιχείων της Αμερικής και των διεθνών στοιχείων.

 

Επομένως, είναι στην κατάλληλη θέση ο κατάλληλος άνθρωπος, γιατί τα διεθνή προβλήματα είναι όλο και πιο περίπλοκα στις ημέρες μας και πιο δύσκολα και πιο απρόβλεπτα και επομένως - όπως πάντοτε - χρειάζεται γνώση για την επίλυση των προβλημάτων, καθώς και πολιτική βούληση».
Εμφανίσεις: 29250
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!