Ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κασσίμης στον Μητροπολίτη Χαλεπίου

ImageΟ Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κασσίμης επισκέφθηκε χθες την πόλη του Χαλεπίου, την Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη της περιοχής καθώς και την ελληνική κοινότητα

που φιλοξενεί η μεγαλύτερη - σε μέγεθος και πληθυσμό - πόλη της Συρίας.

 

Υποδεχόμενος τον Έλληνα Υφυπουργό ο Μητροπολίτης κ. Παύλος μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την: «κράτος με μακρά ιστορία που στέκει δίπλα στους αδικημένους και από θέσεως και αρχής υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δίκαια γενικότερα.

 

Πρώτα το απέδειξαν - οι Έλληνες - αυτό, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Συρίας ιδιαιτέρως, άλλωστε, ο λαός σας έχει το θάρρος να προτιμά το μαργαριτάρι της αλήθειας από το φθηνό συμφέρον, όπως κι εσείς δηλώσατε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Ως μεγάλος κληρονόμος και φορέας του πολιτισμού του ελληνισμού και όντως, σε αντίθεση με τις θρησκείες, η χώρα σας μετέφερε το ενδιαφέρον του ανθρώπου από το χώρο των θεών στις ανάγκες του συνανθρώπου κι έγινε ο ίδιος ο άνθρωπος, ο σκοπός πάντων των πραγμάτων.

 

Ο ελληνισμός ως πολιτισμός έδινε κι έπαιρνε από όπου κι αν περνούσε. Για αυτό και σας ευχαριστούμε θερμώς και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε συμμέτοχοι αυτού του πολιτισμού και συνδημιουργοί».

 

Στο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Ναού Χαλεπίου, η ελληνική κοινότητα της περιοχής έδωσε ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση τραγουδώντας τον ελληνικό και συριακό εθνικό ύμνο, ενώ αρκετοί εξ αυτών, συνομίλησαν με τον υφυπουργό δίνοντάς του μια εικόνα από πρώτο χέρι για τη σημερινή πραγματικότητα και κατάσταση στη Συρία.

 

Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, παρουσίασε την πορεία των εργασιών για την κατασκευή του Μητροπολιτικού σχολείου που καλύπτει μέχρι και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών.

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Κασσίμης μίλησε για συγκινητική επίσκεψη και υποδοχή στην πόλη, τόσο από πλευράς Μητροπόλεως καθώς επίσης κι από την ελληνική ομογένεια.

 

«Με το Μητροπολίτη αναπτύξαμε τις δράσεις τις Μητρόπολης Χαλεπίου, το εκπαιδευτικό έργο που παράγει αλλά και το σχολείο το οποίο φτιάξαμε.

 

Αισθάνομαι υπερήφανος που υπάρχουν σε ετούτο εδώ τον τόπο, αυτοί οι πυρήνες της ορθοδοξίας και του ελληνικού πνεύματος» σχολίασε ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στο Χαλέπι.
Εμφανίσεις: 69224
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!