Συνάντηση Μεϊμαράκη με Αρχιεπ. Αμερικής Δημήτριο

ImageΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ, συναντήθηκε σήμερα,

με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

 

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής στο Μανχάταν, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό και την Ομογένεια της Αμερικής, καθώς και την στήριξη αυτής στα εθνικά μας θέματα.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

 

Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να ξεκινώ την επίσκεψή μου στις ΗΠΑ με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου. Ενός ανθρώπου, που με το κύρος του, με τις γνώσεις του, ως σύμβολο Εθνικής Ενότητας του Ομογενειακού Ελληνισμού, προωθεί τις Ελληνικές απόψεις και θέσεις στην Αμερική.

 

Ταυτόχρονα κρατά υπό την αιγίδα του, υπό την σκέπη του, την Ομογένεια, όλους τους Έλληνες, καλλιεργώντας τα καλά των Ελλήνων και προσπαθώντας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, την δημιουργικότητά μας, την αλληλεγγύη μας, την αγάπη μας, την ανθρωπιά μας.

 

Είναι ευκαιρία για μας αυτές οι γιορτές, αυτές οι εκδηλώσεις, για να βρεθούμε κοντά στην Ομογένεια, για να μοιραστούμε μαζί τους την αγάπη για την πατρίδα, αλλά και τις κοινές αρχές και αξίες που μας ενώνουν.

 

Τις αρχές και αξίες του ανθρωπισμού, της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Με αυτές τις σκέψεις, με πολύ συγκίνηση, επισκέπτομαι και πάλι τον Αρχιεπίσκοπο.

 

Μια συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο είναι μια εμπειρία για μένα, είναι κάτι που επιθυμώ και δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο να τον βλέπω πιο τακτικά και να παίρνω τα φώτα του, τη γνώμη του και τις γνώσεις του».

 

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ:

 

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να έχουμε σήμερα μαζί μας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος έχει έρθει κατ’ επανάληψη στην Αρχιεπισκοπή. Είναι οικείος, είναι δικός μας και στην περίπτωση αυτής της επίσκεψης και των συνοδών του σήμερα σκέπτεται κανείς αυτή την ωραία ευχή την οποία χρησιμοποιούμε στην Θεία Λειτουργία όταν ευχόμαστε υπέρ του ευσεβούς ημών έθνους και του φιλοχρίστου ημών Στρατού.

 

Με τη σημερινή επίσκεψη έχουμε μια εκπροσώπηση του ευσεβούς ημών Έθνους και του φιλοχρίστου ημών Στρατού κατά κυριολεξία. Είναι πάρα πολύ ωραίο να το ζούμε αυτό ζωντανά στο πρόσωπο του εκλεκτού μας υπουργού, ο οποίος είναι και ευσεβής, φιλόχριστος και φοβερός πατριώτης.

 

Είναι πάρα πολύ σημαντικό που έχουμε μια τέτοιου είδους δυνατότητα επικοινωνίας. Για μας που αγωνιζόμαστε εδώ με την Ομογένεια έχει σημασία να υπάρχει μια αμεσότητα πληροφόρησης και επικοινωνίας για τους αγώνες και τις προσπάθειες που καταβάλει η Μητέρα Ελλάδα για τα εθνικά θέματα τα οποία είναι δύσκολα, αλλά είναι πάντοτε δυνατόν να λυθούν με σωστή γνώση και σωστή τοποθέτηση.

 

Πάντοτε με βάση αρχές οι οποίες είναι απαράβατες και αιώνιες όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η αγάπη για τον άλλο άνθρωπο -όχι απλώς η ανοχή του άλλου- αλλά η συνύπαρξη.

 

Η Ελλάδα έχει δείξει στη μακραίωνη ιστορία της ότι ξέρει να συνυπάρχει στα Βαλκάνια, αλλά και ευρύτερα ακόμη με πολύ διαφοροποιημένες καταστάσεις είτε εθνικές, είτε θρησκευτικές.

 

Η σημερινή επικοινωνία με τον υπουργό είναι πολυτιμότατη, τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως και από τη δική μας πλευρά έχει τη διαβεβαίωση ότι θα είμαστε πάντοτε αγωνιστές για τα μεγάλα αυτά θέματα, τα οποία είναι πολύ πέρα των ορίων της Ελλάδας». 
Εμφανίσεις: 24974
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!