Εμπρηστικές επιθέσεις σε εκκλησίες Αθήνα-Θεσ/νίκη

ImageΠανομοιότυπες εμπρηστικές βόμβες με γκαζάκια, ήταν οι μηχανισμοί που τοποθετήθηκαν στις Μητροπόλεις Αθηνών και Πειραιά

λίγο μετά το μεσημέρι, καθώς και στους Ιερούς Ναούς Αγίου Δημητρίου και της του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

 

Οι συντονισμένες επιθέσεις έγιναν λίγο μετά τις 14.00, ενώ άγνωστος για όλες τις περιπτώσεις τηλεφώνησε, προειδοποιώντας ότι επρόκειτο να εκραγούν μηχανισμοί σε 45 λεπτά.

 

Ειδικότερα, για τη Μητρόπολη Αθηνών έγιναν τρία προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην Αμεση Δράση, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», με αποτέλεσμα να κλείσουν για αρκετή ώρα η οδός Μητροπόλεως και η γύρω περιοχή, από τις αστυνομικές δυνάμεις.

 

Όταν πέρασε ο χρόνος που είχε δώσει ο δράστης, έγινε έρευνα και οι πυροτεχνουργοί εντόπισαν σάκο μέσα στο ναό της Μητρόπολης, που περιείχε τρία γκαζάκια, ένα μπιτόνι με βενζίνη, χαρτιά, ένα παλιό ρολόι προγραμματισμένο στις 15.40 και προσάναμμα για το τζάκι. Δεν ήταν, ωστόσο, συνδεδεμένα μεταξύ τους και δεν σημειώθηκε έκρηξη.

 

Στην Αγία Τριάδα του Πειραιά, το μόνο σημείο, όπου ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός, βρέθηκαν πέντε γκαζάκια, μπιτόνι με βενζίνη, χαρτιά, παλιό ρολόι, που έδειχνε την ίδια ώρα, και προσάναμμα για το τζάκι, το οποίο όμως ήταν αναμμένο. Η μικρή ανάφλεξη, που σημειώθηκε, προξένησε ασήμαντες ζημιές στο εσωτερικό του ναού.

 

Τον καπνό μύρισε ο ιερέας της ενορίας, που εκείνη την ώρα εξομολογούσε πιστούς. Ο ίδιος έσπευσε και έσβησε τη φωτιά με τον πυροσβεστήρα.

 

Ακριβώς ίδιοι με αυτούς σε Αθήνα και Πειραιά ήταν οι μηχανισμοί στους ναούς του Αγίου Δημητρίου και της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης, όπου και εκεί δεν υπήρξε ενεργοποίηση, ενώ προηγήθηκε αντίστοιχο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

 

Οι μηχανισμοί παραλήφθηκαν από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, όπου εξετάζονται.
Εμφανίσεις: 52687
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!