Ντοκιμαντέρ για το Άγιον Όρος στην Γαλλία

ImageΤο Άγιον Όρος, η Μοναστική Πολιτεία", είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε χθες σε "αβάν πρεμιέρ"

σε κεντρικό κινηματογράφο στο Παρίσι.

 

Πρόκειται για ένα 55λεπτο ταξίδι στην αγιορείτικη κοινότητα, που άνοιξε τις πύλες της μπροστά στις κάμερες των δύο Γάλλων δημιουργών, Yvon Bertorello και Eddy Vicken.

 

Το ντοκιμαντέρ έδωσε τη δυνατότητα στο γαλλικό κοινό να γνωρίσει την πνευματική καθημερινότητα των μοναχών, να θαυμάσει την αρχιτεκτονική των μοναστηριακών συγκροτημάτων και την ομορφιά του φυσικού τοπίου, αλλά και να ταξιδέψει στις χριστιανικές ρίζες του ευρωπαϊκού πνεύματος και πολιτισμού.

 

Την προβολή παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία Δημήτριος Παρασκευόπουλος, ο πρέσβης της Κύπρου στη Γαλλία Περικλής Νεάρχου, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Alain Vivien, εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών Αρχών και χριστιανικών δογμάτων και Εκκλησιών, μέλη της ελληνικής κοινότητας, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός σκηνοθέτης Jean-Pierre Mocky και πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι.

 

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της προβολής είχε το Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας, εν όψει της μεγάλης έκθεσης για το Αγιον Ορος που θα εγκαινιασθεί στις 9 Απριλίου στο Petit Palais, και θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουλίου.

 

Η έκθεση φέρει τον τίτλο: "Ο Αθως και η Βυζαντική Αυτοκρατορία - Οι Θησαυροί τους Αγίου Ορους" και ήδη από τον προηγούμενο μήνα μεγάλες αφίσες στις κεντρικές λεωφόρους των Παρισίων προαναγγέλλουν την εκδήλωση.
Εμφανίσεις: 29905
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!