Χειροτονήθηκε ο Μητροπολίτης Κώου κ. Ναθαναήλ

ImageΣε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού χειροτονήθηκε χθες στην Kωνσταντινούπολη ο νέος Mητροπολίτης Kώου - Nισύρου κ. Nαθαναήλ

Διακοπαναγιώτης, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τα Mέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

 

Να αναφερθεί πως ο νέος Μητροπολίτης Κώου κ. Ναθαναήλ, θα επιστρέψει την Τρίτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κω.

 

Η ενθρόνισή του θα γίνει στην Κάρπαθο και στην Κω, το Σάββατο στις 28 Μαρτίου πρωί, όπου εκπρόσωπος του Παναγιοτάτου Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου θα είναι ο Μητροπολίτης Καρπάθου – Κάσου κ. Αμβρόσιος. Στη Νίσυρο η ενθρόνιση στις 2 Απριλίου.

 

Στη χθεσινή χειροτονία στην Κωνσταντινούπολη, μετέβησαν πλήθος κόσμου από την Κω με ειδική πτήση τσάρτερ και παρόντες ήταν από πλευράς της κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης ενώ τα Δωδεκάνησα εκπροσώπησαν οι βουλευτές κ.κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, Νίκος Ζωίδης, Γιώργος Νικητιάδης, οι Έπαρχοι Κάσου Καρπάθου Μιχάλης Ερωτόκριτος, Κω – Νισύρου κα Μαρία Κυπραίου και οι Δήμαρχοι Ηρακλειδών Στέργος Μπίλλης και Δικαίου.

 

Η Δωδεκανησιακή αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

 

Τέλος θυμίζουμε, ότι η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είχε αποφασίσει να θέσει σε διαθεσιμότητα τον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Αιμιλιανό, λόγω γήρατος και ασθενείας.

Εμφανίσεις: 74272
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!