Την Μονή Σρετένσκυ επισκέφθηκε ο Μεσογαίας Νικόλαος

ImageΤην Ιερά Μονή Σρετένσκυ στην Μόσχα επισκέφθηκε χθες Τρίτη 10 Μαρτίου ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος τις τελευταίες

ημέρες βρίσκεται στην Ρωσία.

 

Εκεί ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος συναντήθηκε με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σρετένσκυ Αρχιμανδρίτη Τύχωνα, με την αδελφότητα της Μονής καθώς και με σπουδαστές του Θεολογικού Σεμιναρίου.

 

Να αναφερθεί πως ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος δεν είναι πρώτη φορά που επισκέπτεται την Ιερά Μονή Σρετένσκυ στην Μόσχα, αφού είχε συμμετάσχει και σε αγρυπνία στο Ναό της Μονής προς τιμήν της Παναγίας τον Δεκέμβριο του 2008.

 

Επίσης ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Τύχων Σεβκούνωφ, παρέθεσε τράπεζα προς τιμήν του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, στην οποία παρευρέθηκε και η αδελφότητα της Μονής.

 

Σε χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του Βρετανού Βυζαντινολόγου Στήβεν Ράνσισμαν, υπενθυμίζοντας σε όλους  αυτό που είχε αναφέρει χαρακτηριστικά «ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της Ορθοδοξίας».

 

 

Επίσης ο κ. Νικόλαος συνέχισε «Στη Δύση είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αυτό, αλλά στη Ρωσία και ειδικά σε αυτό το χώρο εδώ γνωρίζετε πραγματικά την ορθότητα των λέξεων του Στήβεν Ράνσισμαν».

 

Τέλος ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, μιλώντας στους φοιτητές του Θεολογικού Σεμιναρίου, τους ζήτησε πάντοτε να μαρτυρούν την αλήθεια της Ορθοδοξίας.

  

Εμφανίσεις: 35047
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!