Βεβήλωσαν εκκλησία και έκαψαν την Αγιορείτικη Εστία

ImageΘεσσαλονίκη - Επεισόδια ξέσπασαν χθες στην Θεσσαλονίκη με επίκεντρο την Εγνατία Οδό, η οποία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ νεαρών και

Αστυνομικών Δυνάμεων.

 

Οι νεαροί στο πέρασμα τους έσπασαν τζάμια, ζωγράφισαν βλάσφημα σύμβολα σε βιτρίνες μαγαζιών με εκκλησιαστικά είδη, και για ακόμη μια φορά βεβήλωσαν το παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου στην Εγνατία.

 

Από την μανία των αναρχικών δεν γλίτωσε και η Αγιορείτικη Εστία, το ιστορικό αυτό κτίριο της Οδού Εγνατίας, το οποίο δέχτηκε επίθεση αγνώστων με βόμβες μολότωφ.

 

Να αναφερθεί πως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επισκέφθηκε χθες 6 Μαρτίου, την Αγιορειτική Εστία λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους.

 

 

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, αναπαλαίωσε εξ’ αρχής το διατηρητέο αυτό κτίριο, που επί χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο, δημιουργώντας ένα μουσειακό εκθεσιακό χώρο, ένα κόσμημα στην καρδιά ακριβώς της πόλης, ένα χώρο όπου λειτουργεί μόνιμη έκθεση βιβλίου».

 

Τέλος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε «Μόνο άρρωστα άτομα θα μπορούσαν να επιχειρήσουν την καταστροφή ενός χώρου Πολιτισμού, Ιστορίας, Γνώσης και Τέχνης, όπως είναι η Αγιορειτική Εστία».

Φώτο: antiparakmi.blogspot

Εμφανίσεις: 28092
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!