Ίδρυμα Ναού από την Τένεδο δικαιώθηκε στο ΕΔΑΔ

ImageΤο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), δικαίωσε το κοινωφελές ίδρυμα του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τένεδο, για την προσφυγή του

του ενάντια στην Τουρκία, για το ότι καταπατείται το δικαίωμά του να κατέχει ακίνητη περιουσία, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο "Ανατολή" σε τηλεγράφημα του από το Στρασβούργο.

 

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι η Τουρκία παραβίασε την 1η παράγραφο του άρθρου 1, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που προστατεύει το δικαίωμα ιδιοκτησίας και αποφάσισε να καταβάλει η Τουρκία στην εκκλησία 100.000 ευρώ αποζημίωση και 5.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

 

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, το ΕΔΑΔ ανακοίνωσε ότι έκρινε πως τα τουρκικά δικαστήρια παραβίασαν τη Σύμβαση γιατί αρνήθηκαν να καταγράψουν τα ακίνητα του ιδρύματος της εκκλησίας στις κτηματολογικές υπηρεσίες.

 

Η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση και να απαιτήσει νέα δίκη σε ανώτερο τμήμα του ΕΔΑΔ που απαρτίζεται από 17 δικαστές.
Εμφανίσεις: 50259
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!