Η αστυνομία του Κοσόβου θα αναλάβει την φύλαξη Ναών

ImageΚόσοβο- Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Κοσόβου κ. Αρμπέρ Μπέκα,  δήλωσε σήμερα πως η αστυνομική υπηρεσία του Κοσσόβου, θα αναλάβει από σήμερα εξ’ ολοκλήρου τη φύλαξη

των Ορθόδοξων Εκκλησιών και Ιερών Μονών στο Κόσοβο.

 

Να αναφερθεί πως μέχρι σήμερα για την προστασία των Σερβικών Ορθόδοξων Ιερών Ναών και Μοναστηριών στο Κόσοβο, ήταν υπεύθυνες μόνο οι ιδιωτικές εταιρίες ασφάλειας.

 

Η αστυνομία του Κοσόβου ανέλαβε το έργο της φύλαξης, με βάση το νόμο για την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά, διευκρίνισε ο κ. Μπέκα.

 

Η απόφαση δεν αφορά μόνο τις Μεσαιωνικές Ιερές Μονές της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κόσοβο, όπως τη Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα, τη Ιερά Μονή Ντετσάνι και τη Ιερά Μονή του Πατριαρχείου του Πετς, οι οποίες φυλάσσονται από μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο (KFOR).

 

Ο Επίσκοπος Ράσκας - Πριζρένης κ. Αρτέμιος δήλωσε σε Σερβικά ΜΜΕ ότι εξεπλάγην από την απόφαση για το νέο τρόπο φύλαξης των Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Κόσοβο και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

 

«Δεν ρωτήθηκε η σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, κανένας δεν συζήτησε μαζί μας, ούτε μας ενημέρωσε», είπε προσθέτοντας ότι την ευθύνη για τη φύλαξη των εκκλησιών έχει η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (EULEX) και ότι σε αυτό έδωσε συγκατάθεση η Σερβία.
Εμφανίσεις: 31147
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!