Ικανοποίηση και ενθουσιασμός στην Κω για τον Ναθαναήλ

Image
Ο κ. Ναθαναήλ
Κως - Ικανοποιημένος ο Δωδεκανησιακός λαός και κυρίως οι Κώοι, είναι με αφορμή την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κώου – Νισύρου, Πρωτοσύγγελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου,

Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ναθαναήλ Διακοπαναγιώτη.

 

Ο ίδιος εξέφρασε την χαρά και τον ενθουσιασμό του για τα νέα του καθήκοντα. Μιλώντας αποκλειστικά στην εφημερίδα «Βήμα της Κω» ο νέος Μητροπολίτης Κώου – Νισύρου δήλωσε απερίφραστα, απευθυνόμενος στον Κωακό λαό:

 

«Σας θέλω όλους δίπλα μου…» ενώ μόλις έμαθε για την υγεία του πρώην Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Αιμιλιανού, του ζήτησε να μείνει στην Κω, να τον φροντίσει όσο χρειάζεται.

«Για μένα» όπως τόνισε «θα ήταν μεγάλη χαρά να το κάνω και για έναν πρόσθετο λόγο, αφού δεν μπόρεσα να γηροκομήσω τον πατέρα μου».

 

Παράλληλα με επιστολή του στον Πρωτοσύγγελο κ. Χρυσόστομο, τον όρισε ως υπεύθυνο για όλα τα θέματα της Μητρόπολης μέχρι την εκεί άφιξή του.

 

Μεγάλη πάντως είναι η ικανοποίηση και των Κώων, οι οποίοι εκτιμούν ότι ‘δικαιώθηκαν’ σαν κοινωνία, με την συγκεκριμένη απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αφού ο νέος Μητροπολίτης τους γεννήθηκε στην Αντιμάχεια της Κω.

 

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι μεγάλη αντιπροσωπεία από την Κω και από άλλες περιοχές της Δωδεκανήσου, ετοιμάζεται να μεταβεί στο Φανάρι για την χειροτονία του κ. Ναθαναήλ.

 

Θυμίζουμε ότι η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου, θα γίνει υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και των Μελών της Ιεράς Συνόδου στις 8 Μαρτίου (Κυριακή της Ορθοδοξίας) στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. 

Εμφανίσεις: 33468
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!