Επίσκεψη Αξώμης Πέτρου σε ιδρύματα της "Μητέρα Τερέζα"

Image
Ο Αξώμης Πέτρος
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ. Πέτρος, συνοδευόμενος απο τον

κ. Παναγιώτη Ασημακόπουλο, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση, μετέβη εις τα ιδρύματα που ίδρυσε η «Μητέρα Τερέζα» και διακονούν οι αδελφές του τάγματος της,  στην Αδδίς - Αμπέμπα.

 

Οι εγκαταστάσεις της αδελφότητος απλές και λιτές. Πουθενά δεν υψώνονται μεγαλοπρεπή  κτήρια, ούτε μεγάλοι ναοί, όλα ταπεινά  αλλά παντού  κυριαρχεί η καθαριότητα και η ευταξία.

 

Υπηρετούν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση  12 αδελφές,  από την Ρουάντα, τις Ινδίες, την Τανζανία ,το Κογκό, το Μπουρούντι και την Ιαπωνία, 2 Ρωμαιοκαθολικοί ιερείς - ιατροί και μια Ιρλανδή νοσοκόμα.

 

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε όλες τις πτέρυγες του ιδρύματος και αντίκρισε για άλλη μια φορά «φρικτό θέαμα», μια καθημερινότητα όμως για την ζωή των ανθρώπων της πολύπαθης αυτής Αφρικανικής χώρας, μια πραγματικότητα που καθημερινά αντικρίζει  και διακονεί  επί 35 έτη ως Μητροπολίτης Αξώμης.

 

Εγκαταλελειμμένα παιδιά  από του γονείς τους λόγο της  πείνας (6 - 7 παιδιά εγκαταλείπονται στη είσοδο του Ιδρύματος καθημερινά), τυφλοί, ανάπηροι ακρωτηριασμένοι είναι οι άνθρωποι που επί 34 έτη υπηρετεί η αδελφότητα.

 

Ο  Σεβασμιώτατος μπήκε  στους θαλάμους των διανοητικώς αναπήρων εφήβων, των ακρωτηριασμένων νέων, στον θάλαμο των μολυσματικών ασθενειών, τον θάλαμο των γερόντων και των ετοιμοθανάτων.

 

Όλοι ανεξαιρέτως, μα κυρίως τα παιδιά,  έτρεξαν να πάρουν την ευλογία του Ορθόδοξου Επισκόπου από την Παναγία του εγκολπίου του και να ακουμπήσουν το ράσο του.

 

Διέκρινε κανείς  παρά τη μεγάλη δυστυχία,  την χαρά τους για την συνάντηση.

 

Οι αδελφές έχουν φροντίσει να υπάρχουν τα πάντα  για την καλή περιποίηση των δυστυχισμένων ανθρώπων που περιθάλπουν.

 

Μα πάνω απ όλα υπάρχει η φροντίδα και  το Έλεος του Μεγάλου Θεού δια τον άνθρωπο και ο φωτισμός Του, που έλκει  τους εθελοντές να  προσφέρουν στο ίδρυμα ο καθ ένας με τον τρόπο του, τον αγώνα του και την αυτοθυσία του, αδιακρίτως θρησκείας και εθνικότητας. (Αιθίοπες πολίτες, Χριστιανοί Ορθόδοξοι, Προτεστάντες και Μουσουλμάνοι).

 

Όλοι ανεξαιρέτως έλαβαν μια μικρή ευλογία από τον Σεβασμιώτατο και την υπόσχεση ότι με την πρώτη ευκαιρία θα τους ξανασυναντήσει.  
Εμφανίσεις: 81928
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!