Κόσμημα η αίθουσα Συνεδριάσεων-Αρχείου του Παν. Τάφου

ImageΕν εκ των αξιολογωτέρων τελειωθέντων έργων εις το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τυγχάνει η αίθουσα των Συνεδριάσεων και του Αρχείου του Παναγίου Τάφου

εν τη Ιερά Μονή Αβραάμ, παρά του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως.

 

Το εν λόγω οικοδομικό έργο ετελειώθη εν έτει 2005, δαπάνη του εντιμότατου Ελληνοαμερικάνου προσκυνητού, κ. Αλέξανδρου Σπανού, μερίμνη του τέως Αρχιεπισκόπου Θαβωρίου και νυν Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και ανεδείχθη αφ΄ενός μεν ως βιβλιοθήκη του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου, αφ΄ετέρου δε ως γραφείο συνεδριάσεων των διορισθέντων επιτρόπων δια την παρακολούθησιν του προσκυνηματικού καθεστώτος εν σχέσει με τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως και τους περί αυτών χώρους.

 

Η αίθουσα παρουσιάζει μέγα αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, ως συνδυάζουσα τα αρχιτεκτονικά ρεύματα βυζαντινών και σταυροφόρων.

 

Η οροφή της είναι δρύϊνος, 14 αιώνος, και χρησιμοποιείται ως δάπεδο του άνωθεν αυτής παλαιού Ναού των Αγίων Αποστόλων, ούσα το μοναδικό διασωθέν ξύλινο δάπεδο εις Ισραήλ.

 

Η αίθουσα είναι ευρύχωρος, περιέχει μεγάλο αριθμό βιβλίων και καθεστωτικών εγγράφων και διαθέτει πλήρη εξοπλισμένα γραφεία για την μελέτη του Αρχείου του Παναγίου Τάφου.

Εμφανίσεις: 69906
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!