Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Image
Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος
Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής συνήλθε χθες 18 Φεβρουαρίου σε έκτακτη συνεδρία, ενεργούσα ως Δευτεροβάθμιο Πνευματικό Δικαστήριο,

προκειμένου να εξετάσει την περίπτωση του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Γαβριήλ Καράμπη.

 

Της Συνεδριάσεως προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος.

 

Παρόντες ήσαν οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Μητροπολίται, ήτοι: Σικάγου κ. Ιάκωβος, Πιττσβούργου κ. Μάξιμος, Βοστώνης κ. Μεθόδιος, Ντένβερ κ. Ησαΐας, Ατλάντας κ. Αλέξιος, Ντιτρόιτ κ. Νικόλαος, και Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος.

 

Απουσίαζε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος λόγω ασθενείας.

 

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος αφού εξέτασε προσεκτικώς την περίπτωσιν του π. Γαβριήλ Καράμπη, ομοφώνως και με βαθείαν θλίψιν απεφάσισε να επικυρώσει την απόφαση του Πρωτοβαθμίου Πνευματικού Δικαστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ντένβερ της 23ης Δεκεμβρίου 2008, δια της οποίας ο ανωτέρω κληρικός ετέθη εις αργία από παντός ιερατικού καθήκοντος και εκκλησιαστικής πράξεως.

 

Εν συνεχεία η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος με την προσθήκη της συμμετοχής των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Τρωάδος κ. Σάββα και Φασιανής κ. Αντωνίου προέβη εις συζήτησιν και αποφάσεις επί του θέματος της 39ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως εν Washington DC, και του Κανονισμού λειτουργίας της Ι. Επαρχ. Συνόδου.

Την επομένη, η ανωτέρω Σύναξης των Ιεραρχών συνέχισε τας εργασίας της με εξέτασιν των θεμάτων:

 

Κανονισμοί εκκλησιαστικών δικαστηρίων δια τας διαδικασίας λύσεως γάμου, υπηρεσίας εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο των αγάμων κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής,  και τακτικής και διαδικασιών προς δημιουργία προγραμμάτων του τμήματος Νεότητος.
Εμφανίσεις: 26751
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!