Ημερίδα "Περιφερειακές Εστίες Εκκλ/κης Εκπαίδευσης"

ImageΚατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή

20.2.2009 στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης, Ημερίδα με κεντρικό θέμα: «Περιφερειακές Εστίες Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

 

Προβλήματα - Προοπτικές». Φορέας διοργανώσεως είναι η αρμόδια Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου.

 

Η Ημερίδα τελεί υπό την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος και θα παραστεί.

 

Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, στις Επαρχίες των οποίων λειτουργούν Εκκλησιαστικές Σχολικές Μονάδες, οι Διευθυντές των Σχολών αυτών, ως και οι Διευθυντές των Περιφερειακών Εκκλησιαστικών Εστιών.

 

Επίσης έχουν κληθεί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Στην Ημερίδα θα πραγματοποιηθούν δύο βασικές εισηγήσεις: Η πρώτη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως», και η δεύτερη από τον Ελλογιμώτατο κ. Χριστοφόρο Κοντάκη, Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

 

Σκοπός της ως είρηται Ημερίδος είναι η επισήμανση και η ανταλλαγή απόψεων για τον τρόπο αντιμετωπίσεως των αναφυέντων προβλημάτων από την εφαρμογή του Ν. 3432/2006.

Εμφανίσεις: 22939
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!