Επίσκεψη στην επαρχία του ο Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης

ImageΤην 11η Φεβρουαρίου , μετά από περίπου δύο μήνες, ο Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης

κ. Πέτρος έφτασε εις την επαρχία του, όπου έγινε δεκτός με πολλή χαρά από όλους.

 

Εκεί συναντήθηκε με τους Χριστιανούς του, επίσης τον επισκέφθηκαν για δείπνο εργασίας ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Μ. Δαρατζίκης, οι Πρόεδροι της Κοινότητας και των συλλόγων και συνεργάστηκαν για θέματα των σχολείων και της κοινότητας, κυρίως για την ανάγκη να ανεγέρθη ένα νέο κτήριο για την κάλυψη των αναγκών του Αγγλικού τμήματος του Ελληνικού Σχολείου το οποίο αριθμεί 850 μαθητές.

 

Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης υποσχέθηκε σημαντική οικονομική  βοήθεια, εντός του έτους, σε συνέχεια των σοβαρών προσφορών του προς την αγαπημένη του Επαρχία, την οποία ποιμαίνει επί 30 έτη,  μέσα σε αναρίθμητους κινδύνους και πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα λόγω της πολιτικής καταστάσεως, των εμφυλίων  πολέμων, της συνεχούς  ξηρασίας,  των πάσης φύσεως ασθενειών, παράγοντες που δημιούργησαν απειράριθμους φτωχούς και  πρόσφυγες, ασθενείς και  αναπήρους και συρρίκνωσαν σημαντικά τους Χριστιανούς, όπως και η συγκέντρωση μιγάδων ελλήνων από το εσωτερικό της αχανούς αυτής χώρας.

 

Ο Μητροπολίτης έμεινε ικανοποιημένος από την πορεία των έργων ανακαινίσεως του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Αδδίς Αμπέμπα, τα οποία γίνονται με την φροντίδα της Ελληνικής Κοινότητας και δαπάνες του ιδίου, όπως επίσης και οι εργασίες αναπλάσεως του περιβάλλοντα χώρου που γίνονται με δαπάνες της Ελληνικής Κοινότητας και τις ακούραστες προσπάθειες του κ. Δ. Συκά.

 

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, λειτούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φρουμεντίου της Αδδίς Αμπέμπα με τον πρωτοσύγκελο του Αρχιμ. Χρυσόστομο Μπαρμπέρη όπου παρέστησαν Διπλωματικοί, Κοινοτικοί και Εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων  και σωματείων και μαθητές.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε δοξολογία με ιδιαίτερη τυπική διάταξη και δεήσεις για τα ονομαστήρια του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄, αρτοκλασία και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ιεραποστολική περιοδεία του Πατριάρχου εις την Ιερά Μητρόπολη Καμερούν.

 

Στη συνέχεια δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τον Πρέσβη της Ελλάδος, το προσωπικό της Ελληνικής Πρεσβείας, Κοινοτικούς και εκπαιδευτικούς σε μια λιτή δεξίωση επί τη εορτή της Α.Θ. Μακαριότητος και διένειμε Καινές Διαθήκες, σταυρουδάκια, εικόνες του Αγίου Φρουμεντίου και άλλα Εκκλησιαστικά είδη.

 

Προσκληθείς παρέστη στη δεξίωση της Σερβικής Πρεσβείας, επί τη εθνική γιορτή των Σέρβων.

 

Ακόμη επισκέφτηκε την Ελληνική Πρεσβεία και διαδοχικώς την Ελληνική Κοινότητα και τα Ελληνικά Σχολεία.

 

Τέλος συναντήθηκε με το Πρέσβη της Τουρκίας και τον Πρέσβη της Αιγύπτου  και συνεχίζει τις επαφές του με τον Πατριάρχη Αιθιοπίας και τις Αιθιοπικές Εκκλησιαστικές Αρχές, τις διπλωματικές αντιπροσωπίες, τους Μ.Κ.Ο. και εξετάζει συνεχώς ζητήματα τακτοποιήσεως των Χριστιανών του. 
Εμφανίσεις: 19999
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!