Επισκέψεις στις Εκκλησιαστικές Εστίες

ImageΟ Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της "Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης", Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, και η Διευθύντρια, Καθηγήτρια κα Καλή Αλυσανδράτου

κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. επισκέφθηκαν την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, την Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στην Λαμία.

 

Κατ' αρχάς μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου ιερουργούσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και προσεκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που φυλάσσεται εκεί, καθώς και το σκήνωμα του π. Βησσαρίωνος.

 

Στη συνέχεια, συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο, μετέβησαν στην Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία, όπου τους επιφυλάχθηκε θερμότατη υποδοχή από το Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, τους Καθηγητές, το προσωπικό της Εστίας, τους Οικοτρόφους και τους συσπουδαστές τους.

 

Ακολούθησε η ευλογία της Αγιοβασιλειόπιττας της Εστίας, κατά την οποία παρέστησαν ο Νομάρχης Φθιώτιδος κ. Χειμάρας Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Λαμιέων κ. Παλιαλέξης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος κ. Τζωρτζόπουλος, και ο Δ/ντης Β' Εκπαίδευσης Φθιώτιδος κ. Μιχελής.

 

Στον χαιρετισμό του, ο Νομάρχης Φθιώτιδος καλωσόρισε το Σεβασμιώτατο Πρόεδρο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, ενώ αναφέρθηκε με εγκωμιαστικούς λόγους για το πρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου, τόνισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Ι. Μητροπόλεως και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδος και επαναβεβαίωσε την υπόσχεση του πρώην Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη ανέγερση, σε οικόπεδο της Εκκλησίας, νέου κτηρίου του Εκκλησιαστικού Σχολείου.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στους δεσμούς, που τον συνδέουν με το Σεβασμιώτατο Πρόεδρο από τα χρόνια της συνδιακονίας τους στην Ι. Μητρόπολη Σύρου και εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της "Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης", τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια, πού προσφέρει στην Εστία της Ι. Μ. Φθιώτιδος, και ζήτησε τη συνδρομή του κεντρικού Δ.Σ. για την επίλυση προβλημάτων, που αυτή αντιμετωπίζει.

 

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος κ. Δωρόθεος, εξέφρασε την αγάπη του προς τον Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο, αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους πνευματικούς δεσμούς, που τους συνδέουν από την διακονία του Σεβ. κ. Νικολάου στην ιερά νήσο Τήνο και τον συνεχάρη για το πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο, που επιτελεί και την στήριξη, που προσφέρει στο Εκκλησιαστικό Σχολείο και την Περιφερειακή Εστία της Ι. Μ. Φθιώτιδος.

 

Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος ευχαρίστησε, επίσης, τον κ. Νομάρχη για την παρουσία και τους λόγους του, την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών, τον Πρόεδρό της, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεόκλητο και τον Γενικό Διευθυντή της, κ. Αντώνιο Ζαμπέλη για το έμπρακτο, στο μέτρο του δυνατού, ενδιαφέρον τους προς τις Περιφερειακές Εκκλησιαστικές Εστίες με την απόφασή τους, με τον Προϋπολογισμό του 2009 να καλύψουν την σίτιση των οικοτρόφων των Περιφερειακών Εστιών των Ι. Μητροπόλεων, στις οποίες λειτουργούν Εκκλησιαστικά Σχολεία.

 

Απευθυνόμενος προς τους οικοτρόφους της Εστίας και τους παρισταμένους συσπουδαστές τους, και αφού διένειμε σε όλους αναμνηστικές εικόνες, τους ευχήθηκε να έχουν καλή πρόοδο στα μαθήματά τους και μετέφερε το ενδιαφέρον και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ για όλα τα Εκκλησιαστικά Σχολεία και τις Περιφερειακές Εστίες.

 

Τόνισε ότι στο πρόσωπό τους η Εκκλησία βλέπει αυριανούς καλούς Κληρικούς και τίμιους κοινωνικούς εργάτες, σε μια εποχή κοινωνικών ανατροπών και γενικότερης πνευματικής απαξίωσης.

 

Ακολούθησε γεύμα, μετά το οποίο η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, συνοδευομένη από τον Σεβ. κ. Νικόλαο και τον Διευθυντή της Περιφερειακής Εστίας, επισκέφθηκε τους κοιτώνες καθώς και τα μαγειρεία της Εστίας.

 

Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος συνεχάρη το Διευθυντή και το προσωπικό για την καθαριότητα και την τάξη της Εστίας, και υπεσχέθη στον Σεβ. κ. Νικόλαο ότι το Δ.Σ. της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης θα ενισχύσει την Περιφερειακή Εστία για την αποκατάσταση υπαρχουσών φυσιολογικών, λόγω της χρήσεως και του χρόνου, φθορών.

 

" Λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων δεν κατέστη δυνατή η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της "Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης" στην Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία της Ι. Μ. Δημητριάδος, όπως είχε προαναγγελθή.

 

" Την 11η Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. αποτελουμένη από τον Σεβ. Πρόεδρο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και την Διευθύντρια, θα επισκεφθεί, κατά τα ανωτέρω, την Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λυκείου Χανίων και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου.
Εμφανίσεις: 54463
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!