Ο Ρόδου Κύριλλος για εκλογή Πατριάρχη Μόσχας

Image«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε την εκλογή του νέου Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας

(μέχρι πρότινος Τοποτηρητής του θρόνου, μητροπολίτης Σμολένσκ και Καλίνινγκραντ κ. Κύριλλου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, εκφράζοντας παράλληλα αισιοδοξία για το μέλλον των σχέσεων με το Οικουμενικό Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

 

Με αποκλειστικές δηλώσεις του στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Χαιρετίζουμε την αδελφή Εκκλησία της Ρωσίας για την εκλογή του Κυρίλλου από το Σμολένσκ. Ο νέος Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας είναι ένας δυναμικός και άξιος ιεράρχης. Αν και η εκλογή του χαρακτηρίζεται ‘αναμενόμενη’ αυτό που περιμένουμε όλοι –ειδικά σαν Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως- είναι μία καλή συνεργασία μέσα υγιή εκκλησιολογικά πλαίσια και μέσα στους κανόνες της Εκκλησίας.

 

Επίσης ο Μητροπολίτης Ρόδου συνεχίζοντας τόνισε πως «Ο μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Σμολένσκ, έχει δείξει δείγματα γραφής και από την θέση του επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων του Ρωσικού Πατριαρχείου και θεωρείται πρόσωπο γενικής αποδοχής. Αυτό αποδείχθηκε και από το εκλεκτορικό σώμα που απηχεί και την κοινωνική άποψη.

 

Τέλος τόνισε ότι «Εμείς και σαν περιοχή που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, προσδοκάμε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μας με την Εκκλησία της Ρωσίας και ελπίζουμε ο νέος Πατριάρχης κ. Κύριλλος να λειτουργήσει σε εκκλησιολογική βάση για το καλύτερο των δύο Ορθόδοξων Πατριαρχείων και για την βελτίωση των σχέσεών μας στο μέλλον».

Εμφανίσεις: 90587
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!