"420 χρόνια Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ρωσίας"

Image
Πατριάρχης Ιώβ
Είναι να απορεί κανείς, να προβληματίζεται αλλά και να σκύβει με ευλάβεια στα σημάδια που ο Θεός

παρουσιάζει στους ανθρώπους κάθε στιγμή. Άλλωστε «ο πατήρ μου έως άρτι εργάζεται».

 

Πώς να μην συγκλονίζεται ο άνθρωπος παρατηρώντας την εντός εισαγωγικών σύμπτωση, να συμπληρώνονται σήμερα ακριβώς 420 χρόνια από την ίδρυση του Πατριαρχείου Ρωσίας.

 

Το 2008 ολόκληρη η Ορθοδοξία γιόρτασε με δόξα και τιμή τα 1020 χρόνια, από την στιγμή που ο λαός της Ρωσίας ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό και βαπτίσθηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας.

 

Το 2009 η ορθοδοξία καλείται τόσο σύντομα να γιορτάσει ξανά μια άλλη επέτειο, αυτήν της συμπληρώσεως 420 χρόνων από την επίσημη ανακήρυξη του Μητροπολίτη Κολόμνας Ιώβ σε πρώτο Πατριάρχη Ρωσίας, στις 26/1/1589 από τον ευρισκόμενο τότε στην Μόσχα, Οικουμενικό Πατριάρχη Ιερεμία Β΄ τον Τρανό, συνεπικουρούμενου από τον μετέπειτα Άγιο Αρσένιο Ελλασώνος.

 

Εκτός όμως από την συμπλήρωση 420 χρόνων από την περιγραφείσα ανακήρυξη έχουμε και την συγκλονιστική σύμπτωση, πως στις 27/1/2009 να αναρριχάται ο 16ος Πατριάρχης στον Πατριαρχικό Θρόνο του Πατριαρχείου Ρωσίας, ο εκλεκτός του Θεού πηδαλιούχος του Ρωσικού ποιμνίου, μετά την εκδημία στας αιωνίας μονάς του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας Αλεξίου Β΄.

 

«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, μετά πάντων υμών».
Εμφανίσεις: 36864
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!