Ο Πάπας Βενέδικτος καταδίκασε τη χρήση βίας

ImageΟ Πάπας Βενέδικτος ο 16ος καταδίκασε χθες για ακόμη μια φορά, τη χρήση βίας από το Ισραήλ και τους ενόπλους της Χαμάς στη Γάζα, μία ημέρα μετά την οργή που προκάλεσε στο Ισραήλ η δήλωση

Καρδιναλίου Ρενάτο, ο οποίος δήλωσε ότι η Λωρίδα της Γάζας "μοιάζει όλο και περισσότερο με στρατόπεδο συγκέντρωσης".

 

Ο Πάπας Βενέδικτος μεταξύ άλλων δήλωσε "Για άλλη μια φορά θα επαναλάβω ότι οι στρατιωτικές επιλογές δεν αποτελούν λύση και ότι η βία, από όπου και αν προέρχεται και όποια μορφή κι αν παίρνει, πρέπει να καταδικάζεται σθεναρά".

 

Ακόμη ο Πάπας στις 28 Δεκεμβρίου κατά την διάρκεια της Λειτουργίας του Αγγέλου, τόνισε «Εκλιπαρώ τον τερματισμό της βίας αυτής, η οποία είναι καταδικαστέα σε κάθε της έκφραση, και την αποκατάσταση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας` ζητώ την έκλυση ανθρωπισμού και φρόνησης εκ μέρους όλων εκείνων που έχουν κάποια ευθύνη στην κατάσταση αυτή».

 

Τέλος να αναφερθεί πως χθες ο Καρδινάλιος Ρενάτο Μαρτίνο, Υπουργός του Βατικανού για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, είχε δηλώσει ότι "δεν είχαν αντί-ισραηλινό χαρακτήρα" οι χθεσινές δηλώσεις του ότι η Λωρίδα της Γάζας "μοιάζει όλο και περισσότερο με στρατόπεδο συγκέντρωσης".
Εμφανίσεις: 31952
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!