Χωρίς επεισόδια ο καθαρισμός του Ναού της Γεννήσεως

ImageΣύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr", παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ’, των Μελών της Ιεράς Συνόδου, της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας, του εκπροσώπου

της Παλαιστινιακής Κυβέρνησης Υπουργού Τουρισμού, καθώς επίσης του Αστυνομικού Δ/ντη της Παλαιστίνης και του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα ο γενικός καθαρισμός (σάρωση) του Ιερού Ναού της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπως ο κανονισμός και το Τυπικό προβλέπει εδώ και πολλά χρόνια.

 

Σήμερα όμως οι Αρμένιοι δεν άσκησαν από την πλευρά τους καμία βία, αλλά ούτε και εμπόδισαν τον γενικό καθαρισμό του Ιερού Ναού της Γεννήσεως.

 

Αντίθετα στον Ιερό Ναό επικράτησε ηρεμία, και τα Μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας παρουσία του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ΄, έκαναν τον καθιερωμένο γενικό καθαρισμό.

 

Να αναφερθεί πως ο γενικός καθαρισμός του Ιερού Ναού της Γεννήσεως, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 30 Δεκεμβρίου, ενόψει των Χριστουγέννων, όπου το Παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τηρώντας το Παλαιό Ημερολόγιο εορτάζει τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου.

 

Τέλος καθοριστικός παράγων για την ειρηνική συνύπαρξη των δύο πλευρών υπήρξε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ΄, ο οποίος διαφυλάσσοντας τα θέσμια του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κατόρθωσε για ακόμη μια φορά χωρίς αντεγκλήσεις να επιτευχθεί η ειρηνική πραγματοποίηση της σάρωσης του ναού.
Εμφανίσεις: 30223
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!