40 χρόνια Επισκοπικής Διακονίας ο Αχελώου Ευθύμιος

ImageΜε σεμνότητα εορτάστηκε η 40η επέτειος από της εις Επίσκοπον Χειροτονίας του Σεβασμιωτάτου

Μητροπολίτου Αχελώου κ. Ευθυμίου στις 22/12/1968.

 

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αχελώου και συλειτουργούντων κληρικών της Αρχιεπισκοπής και ομόρων Μητροπόλεων συνεργατών του Μητροπολίτου αλλά και χειροτονηθέντων υπ΄ αυτού, από της εποχής που η Αρχιεπισκοπή εκτείνονταν στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής.

 

Κατά την Θεία Λειτουργία προσήλθαν συμπροσευχόμενοι, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Πρωτοσύγκελλος Του, Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός καθώς και ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ.Παντελεήμων.

 

Ακόμα προσήλθαν ο Αρχιμ. κ.Τιμόθεος Άνθης, γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας της οποίας προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Αχελώου, ο Πρωτοπρεσβύτερος κ.  Χαράλαμπος Πανόπουλος εκπροσωπώντας της ενορία Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου εις την οποία υπηρέτησε ως πρεσβύτερος έως της εκλογής του, αλλά και πολλοί κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην οποία επί 40 έτη από της θέσεως του Βοηθού Επισκόπου διακονεί την Εκκλησία ο τιμώμενος.

 

Στο Κοινωνικό ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυξ του Μητροπολιτικού Ναού, όπου με ιδιαίτερη ευστροφία συνδύασε την προεόρτια των Χριστουγέννων περίοδο με την αναφορά στον Σεβασμιώτατο και την πολυετή διακονία του, ως λειτουργού, ιεροκήρυκος, εμπνευστού και συντονιστού πολλών Πνευματικών δραστηριοτήτων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών από της εποχής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου του Α΄ έως και σήμερα που ως Διευθυντής της Κεντρικής Διευθύνσεως Ποιμαντικού Έργου  προσφέρει στην Αρχιεπισκοπή και κατέληξε με επίκαιρη αναφορά σε επιστολή του Αγίου Ιγνατίου Επισκόπου Αντιοχείας προς τον Άγιο Πολύκαρπο Επίσκοπο Σμύρνης.

 

Τέλος μετά την ποιητική αναφορά στο γεγονός της επετείου από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Νικόλαο Φίλια, ο Σεβασμιώτατος δι‘ ολίγων αναφέρθηκε στο χρόνο και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και όλους του συντελέσαντες στην πραγμάτωση της εκδηλώσεως.

 

Ανάμεσα στους πολυάριθμους προσελθόντες στην Θεία Λειτουργία συγγενείς πνευματικά τέκνα και φίλους του Σεβασμιωτάτου, κατεγράφησαν οι παρουσίες Καθηγητών Πανεπιστημίου, όπως του πολιού ομοτίμου καθηγητού κ. Ευαγγέλου Θεοδώρου και άλλων, ως και Επιστημόνων και Πνευματικών ανθρώπων με τους οποίους ο Μητροπολίτης κ. Ευθύμιος έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται από διάφορες επιτροπές και συμβούλια στα οποία μετέχει ή προεδρεύει, όπως η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας, η Συμβουλευτική κληρικολαϊκή επιτροπή Ποιμαντικού Έργου και η Επιτροπή Γυναικείων Θεμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των προσελθόντων κατά την διανομή του Αντιδώρου  και διανεμήθηκε προς όλους ειδική έκδοση με καταγραφή των δραστηριοτήτων και των συγγραμμάτων του Μητροπολίτου.

 

Τέλος σε αίθουσα του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου παρατέθηκε δεξίωση στην οποία εκτός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου προσήλθαν και ευχήθηκαν στο Σεβασμιώτατο, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Δαμασκηνός ως και κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής
Εμφανίσεις: 73569
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!