Συνάντηση Βαρθολομαίου με Παπανδρέου

ImageΟ Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο,

στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βτετανία.

 

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Είναι πάντα χαρά, θα έλεγα και έμπνευση, η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη. Δίνει αγώνες διεθνώς για τα μεγάλα θέματα του πλανήτη, όπως βεβαίως, για το θέμα του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης και αυτό έχει πια αναγνωριστεί από όλους.

 

Συζητήσαμε τα μόνιμα προβλήματα που έχει το Πατριαρχείο στην Τουρκία, με την καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών.

 

Του μετέφερα τις συζητήσεις που είχα πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με τον κ. Μπαρόζο, ειδικότερα και με τον κ. Σολάνα, γύρω από την ανάγκη να λυθούν αυτά τα προβλήματα, να προστατευτούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι θρησκευτικές ελευθερίες των πολιτών, των φορέων στην Τουρκία και βεβαίως, του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

Το μήνυμά μας είναι απλό. Επιτέλους, πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι η θετική της πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ως προϋπόθεση το σεβασμό ακριβώς αυτών των προϋποθέσεων, των συγκεκριμένων θέσεων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και βεβαίως, του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Εμφανίσεις: 31690
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!