Συνάντηση Βαληνάκη με Οικουμενικό Πατριάρχη

ImageΕίχα την τιμή και τη χαρά να συναντηθώ σήμερα με την ΑΘΠ, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο και να τον διαβεβαιώσω για τον σεβασμό και τη στήριξη που δίνει η Ελλάδα στον Οικουμενικό Θρόνο»

δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

 

Ο κ. Βαληνάκης επανέλαβε ότι η χώρα μας υποστηρίζει τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μάλιστα, με την ευκαιρία της σημερινής δημοσιοποίησης των Εκθέσεων Προόδου για τις υποψήφιες χώρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι τα δικαιώματα αυτά καταγράφονται στην Έκθεση Προόδου για την Τουρκία.

 

«Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί τις θεμελιώδεις ελευθερίες στο εσωτερικό της και ειδικότερα τη θρησκευτική ελευθερία, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει στα βήματά της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Έχουμε ξεκαθαρίσει από τη μεριά μας ότι η συμμόρφωση της Τουρκίας με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες είναι απαραίτητη. Και ασφαλώς στον σεβασμό αυτών των θρησκευτικών ελευθεριών, συμπεριλαμβάνεται κατά κύριο λόγο ο σεβασμός των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η άρση των παραβιάσεων αυτών των δικαιωμάτων» επισήμανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, καθιστώντας σαφές ότι χωρίς πρόοδο στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών δεν είναι νοητή η παραπέρα πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εμφανίσεις: 68570
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!