Τιμήθηκε στη Νέα Υόρκη ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος

ImageΜε το «Αριστοτέλειο Βραβείο» τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, από τον Σύλλογο Θεσσαλονικέων Νέας Υόρκης, κατά την

διάρκεια ετήσιας εκδήλωσης.

 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος παραλαμβάνοντας το «Αριστοτέλειο βραβείο» αφού ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του όλους τους Ομογενείς, αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

 

Ο κ. Άνθιμος υποστήριξε πως « η λύση είναι δύσκολη και εμάς μας πονάει γιατί πάει να κυριαρχήσει η άποψη του σύνθετου ονόματος με τον όρο Μακεδονία, με γεωγραφικό προσδιορισμό και χωρίς να γίνει λόγος για την αναγνώριση της εθνότητας των Σκοπιανών».

 

Ακόμη ανέφερε ότι «Η άποψη που κυριαρχεί στο λαό σε όλον τον ελληνικό λαό πλέον και στην έδρα της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη, είναι αυτή: Βάλτε όποιο όνομα θέλετε, αλλά το Μακεδονία είναι μόνο δικό μας και δεν διαπραγματεύεται».

 

Επίσης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος υπογράμμισε με σιγουριά πως η «Ελλάδα θα θέσει εκ νέου βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν η ηγεσία της χώρας αυτής δεν συναινέσει στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης για το θέμα του ονόματος».

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε πρώτα στους αγώνες του «τιμώμενου Μητροπολίτη κ. Άνθιμου» τόνισε πως «Ό,τι κι αν κάνουν οι Σκοπιανοί, η ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει και ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική».

 

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως ο Πρόεδρος των Θεσσαλονικέων Νέας Υόρκης σημείωσε πως « το Αριστοτέλειο Βραβείο είναι το πρώτο που απονέμεται, και το οποίο θεσπίστηκε για να επιβραβεύονται οι αγωνιστές για το Μακεδονικό και για την επίλυση του θέματος της ΠΓΔΜ».

Εμφανίσεις: 48694
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!