Πλήθη λαού υποδέχθηκαν τον Βαρθολομαίο στην Πάτρα

ImageΗ Ιερά Μητρόπολις Πατρών, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμος Β’, Αρχιερείς, Τοπικοί Άρχοντες  και σύμπας ο λαός των Πατρών υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι

τον Πνευματικό Ηγέτη της Ορθοδοξίας, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην πλατεία Τριών Συμμάχων και μετά την προσφώνηση του Δημάρχου Ανδρέα Φούρα και την αντιφώνηση του Πατριάρχου, σχηματίστηκε πομπή με κατεύθυνση τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου.

 

Χιλιάδες πιστών επευφημούσαν τον Πατριάρχη του Γένους κατά την διάρκεια της διαδρομής. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου που κατακλύσθηκε στην κυριολεξία από πιστούς τελέσθηκε Δοξολογία κατά την διάρκεια της οποίας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπυρίδων Σπυρίδων, ο Νομάρχης Αχαϊας Δημήτρης Κατσικόπουλος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

 

Κατόπιν ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη στο ανακαινισμένο Επισκοπείο και εν συνεχεία παρατέθηκε προς τιμήν του γεύμα στη «Πολιτεία».

 

Στην Αχαϊα ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη αεροπορικώς και αποβιβάστηκε στο αεροδρόμιο του Αράξου. Πρώτος του σταθμός ήταν η σεισμόπληκτη περιοχή της Κάτω Αχαϊας, όπου ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Διονύσιος Γκοτσούλιας τον ανακήρυξε επίτιμο Δημότη με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέδωσε στον κ. Γκοτσούλια χρηματικό ποσό για την επισκευή του σεισμόπληκτού Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

 

Σήμερα το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί συναυλία προς τιμήν του Παναγιωτάτου.

 

Αύριο θα είναι η πρώτη φορά στην δισχιλιετή Εκκλησιαστική Ιστορία της Μητροπόλεως Πατρών που Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει  Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον περικαλλή Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέου και αισθανόμεθα μεγάλη τιμή και παράλληλα καλοτυχίζομε τον εαυτό μας για την ευλογία, που μας επεφύλαξε ο Θεός.

 

 

Τον χαρισματικό Πρωθιεράρχη της Ορθοδοξίας, τον Αρχιεπίσκοπο της Κωνσταντινουπόλεως και πρώτο των Πατριαρχών της Εκκλησίας τον συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ισπανίας κ. Πολύκαρπος, Χονγκ – Κόνγκ κ. Νεκτάριος, ο Μέγας Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας, ο Αρχιδιάκονος Μάξιμος, ο Τριτεύων Διάκονος Ανδρέας και οι αξιότιμοι κ. Νικόλαος Μαγγίνας, Κων/νος Τζοββανίδης, Χρήστος Παπαχρήστος και Αντώνιος Τσικριτζής.

 

Οι Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας που παρευρίσκονται στις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις είναι: Ο Ηλείας κ. Γερμανός, Ύδρας κ. Εφραίμ, Φωκίδος κ. Αθηναγόρας, Χίου κ. Διονύσιος, Νικοπόλεως κ. Μελέτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Τριφυλίας κ. Χρυσόστομος, Σάμου κ. Ευσέβιος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος, Ν. Σμύρνης κ. Συμεών, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, Θηβών κ. Γεώργιος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Αρτης κ. Ιγνάτιος, Νικαίας κ. Αλέξιος και Μεθύμνης κ. Χρυσόστομος.

 

Θα παραστούν επίσης και οι παρακάτω Αρχιμανδρίτες άλλων Μητροπόλεων: π. Γρηγόριος Νανακούδης, π. Νεκτάριος Καλύβας, π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, π. Επιφάνιος Καραγιώργος, π. Καλλίνικος Γεωργάτος, π. Ιάκωβος Καραμούζης, π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, π. Λαυρέντιος Παπασιδέρης, π. Θεόκλητος Ντούλιας και π. Θεόκλητος Αθανασόπουλος.
Εμφανίσεις: 43200
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!