Κάλεσμα Πατρών Χρυσοστόμου για επίσκεψη Βαρθολομαίου

ImageΑ­δελ­φοί μου, Με­τά χα­ράς και α­γαλ­λιά­σε­ως αγ­γέ­λο­μεν υ­μίν, ό­τι θα επι­σκε­φθή την πόλιν μας, ε­πί τω ε­ορ­τα­σμώ της ε­κα­το­ντα­ε­τη­ρί­δος α­πό της θε­με­λιώ­σε­ως του Νέ­ου Ιερού Να­ού του Α­γί­ου Αν­δρέ­ου Πα­τρών,

ο Πα­να­γιώ­τα­τος και Οι­κου­με­νι­κός Πα­τριάρ­χης κ. Βαρ­θο­λο­μαί­ος, ευλαβώς προ­σκλη­θείς προς τού­το υφ’ η­μών και υ­πό του Κυ­ρί­ου Δημάρχου Πα­τρέ­ων, Αν­δρέ­ου Φού­ρα και α­σμέ­νως α­πο­δε­χθείς την σχε­τι­κήν πρό­σκλη­σιν, ή­τις α­πε­στά­λη και δια της Ιε­ράς Συ­νό­δου της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος κα­τά την Εκ­κλη­σια­στι­κήν τά­ξιν, αλ­λά και ιδιοχείρως ε­πε­δό­θη υφ’ η­μών προς την Σε­πτήν της Ορ­θο­δο­ξί­ας Κορυφήν.

 

Η Ε­πί­σκε­ψις του Οι­κου­με­νι­κού Πα­τριάρ­χου, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θή την 3η και 4ην Νο­εμ­βρί­ου ε.ε. η­μέ­ρας της Ε­βδο­μά­δος Δευ­τέ­ραν και Τρί­την α­ντι­στοί­χως και ο Υ­ψη­λός Ε­πι­σκέ­πτης θα τύ­χη, ως αρ­μό­ζει εις το Τίμιον και Σε­πτόν πρό­σω­πόν Του και εις τον θε­σμόν του Οι­κου­με­νι­κού Πα­τριάρ­χου, τον α­πό αιώ­νων κα­τη­ξιω­μέ­νον, λα­μπράς και μεγαλειώδους υ­πο­δο­χής, υ­πό τε των Εκ­κλη­σια­στι­κών, Πο­λι­τι­κών, Στρα­τιω­τι­κών και λοι­πών Αρ­χών του τό­που μας, αλ­λά και υ­πό σύμπαντος του ευ­σε­βούς και φι­λο­θέ­ου Λα­ού της Ιε­ράς Μη­τρο­πό­λε­ως  η­μών.

 

Το γε­γο­νός αυ­τό πε­ρι­ποιεί υ­ψί­στην τι­μήν εις την Α­πο­στο­λι­κήν Εκκλησί­αν των Πα­τρών και την κοι­νω­νί­αν η­μών γε­νι­κώ­τε­ρον, καθ’ όσον δια πρώ­την φο­ράν προ­σκα­λεί­ται υ­πό της ε­νταύ­θα Εκκλησιαστικής Αρ­χής, και ε­πι­σκέ­πτε­ται πα­νε­πι­σή­μως Οι­κου­με­νι­κός Πα­τριάρ­χης, τον τό­πον ου έ­στη­σαν οι πό­δες Αν­δρέ­ου του Πρωτοκλήτου και ε­κή­ρυ­ξεν ο Ιε­ρός Α­πό­στο­λος υ­πο­στάς το ε­πί του χια­στού Σταυ­ρού, δια την του Κυ­ρί­ου α­γά­πην και την των αν­θρώ­πων σω­τη­ρί­αν, μαρ­τύ­ριον.

 

Αυ­το­νό­η­τον τυγ­χά­νει, ό­τι πρέ­πει να προ­ε­τοι­μα­σθώ­μεν δε­ό­ντω­ς άπαντες, ώ­στε α­γαλ­λο­μέ­νω πο­δί και ευ­φραι­νο­μέ­νη καρ­δί­α να υποδεχθώ­μεν τον Πα­να­γιώ­τα­τον, ό­στις θα α­φι­χθή α­ε­ρο­πο­ρι­κώς εις Αρα­ξον την Δευ­τέ­ραν, 3ην μη­νός Νο­εμ­βρί­ου ε.ε. και ε­κεί­θεν θα φθάση ο­δι­κώς εις την πό­λιν μας, ό­που θα τον υ­πο­δε­χθώ­μεν εις την Πλα­τεί­αν των Τριών Συμ­μά­χων, πε­ρί ώ­ραν 12ην με­σημ­βρι­νήν.

 

Ε­κεί­θεν, με­τά την α­πό­δο­σιν των κε­κα­νο­νι­σμέ­νων τι­μών και την προσφώ­νη­σιν του κ. Δη­μάρ­χου Πα­τρέ­ων, θα κα­τευ­θυν­θώ­μεν εν πομπή προς τον Ιε­ρόν Να­όν του Πρω­το­κλή­του των Α­πο­στό­λων Α­γί­ου Αν­δρέ­ου, ό­που θα τε­λε­σθή ε­πί­ση­μος Δο­ξο­λο­γί­α.

 

Κα­λού­μεν και προ­σκα­λού­μεν ά­πα­ντα τον Λα­όν των Πα­τρών, ί­να σπεύση εις την υ­πο­δο­χήν τού της Ορ­θο­δο­ξί­ας Πρώ­του, του Παναγιωτά­του και Οι­κου­με­νι­κού Πα­τριάρ­χου και εκ­φρά­ση τα μύ­χια προς Αυ­τόν αι­σθή­μα­τα σε­βα­σμού και την προς την Α­γί­αν και Με­γά­λην του Χρι­στού Μη­τέ­ρα Εκ­κλη­σί­αν, α­φο­σί­ω­σιν.

 

Το α­πό­γευ­μα της ι­δί­ας η­μέ­ρας και πε­ρί ώ­ραν 7.30 εις το Συ­νε­δρια­κόν Κέ­ντρον του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Πα­τρών, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θή συ­ναυ­λί­α προς τι­μήν του Πα­τριάρ­χου.

 

Την Τρί­την, 4ην του μη­νός Νο­με­βρί­ου εις τον Ιε­ρόν Να­όν του Α­γί­ου Α­πο­στό­λου Αν­δρέ­ου, θα τε­λε­σθή Πα­τριαρ­χι­κή Θεί­α λει­τουρ­γί­α.

 

Εί­ναι η πρώ­τη φο­ρά, καθ’ ην Οι­κου­με­νι­κός Πα­τριάρ­χης, θα προ­σφέ­ρη την Α­ναί­μα­κτον Θυ­σί­αν εις τον Ιε­ρόν α­νόν του Πο­λιού­χου των Πατρών.

 

Με την πί­στιν ότι θα δι­καιώ­ση­τε τας προσ­δο­κί­ας η­μών και θα αποδείξη­τε ό­τι η πό­λις των Πα­τρών κα­τοι­κεί­ται α­πό ευ­λα­βείς και εναρέ­τους αν­θρώ­πους, σας α­να­μέ­νο­μεν ά­πα­ντας, τό­σον εις την υποδο­χήν του Οι­κου­με­νι­κού Πα­τριάρ­χου, ό­σον και εις τας λοι­πάς Τελε­τάς και Εκ­δη­λώ­σεις.

 

και σας α­σπα­ζό­με­θα εν α­γά­πη πατρική.

 

Ο ΜΗ­ΤΡΟ­ΠΟ­ΛΙ­ΤΗΣ

 

+ Ο ΠΑ­ΤΡΩΝ ΧΡΥ­ΣΟ­ΣΤΟ­ΜΟΣ
Εμφανίσεις: 66105
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!