Το λείψανο του Αγ. Σεραφείμ επιστρέφει στην Ρωσία

ImageΎστερα από ενός μηνός παραμονή στην Ελλάδα του Τιμίου Λειψάνου του Ρώσου Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, το προσεχές Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008, 25μελης Ρωσική αποστολή

υπό τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάς κ. Γεώργιο έρχεται να το παραλάβει.

 

Έτσι με αφορμή την αποχώρηση του Ιερού Τιμίου Λειψάνου, θα λάβουν χώραν οι εξής εκδηλώσεις:

 

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 20:00 - 1:00 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά Αχαρνών (Μενιδίου), προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

 

Να αναφερθεί πως στην Αγρυπνία θα ψάλει η χορωδία του κ. Δημήτρη Καλομοίρη.

 

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 17:00 - 20:00  θα τελεστεί Αγρυπνία κατά το Ρωσικό Τυπικό.

 

Στις 20:30 θα γίνει η Αναχώρηση του Τιμίου Λειψάνου από τον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά για την Ιερά Μονή Πεντέλης

 

Τέλος την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 6:30 – 8:00     Όρθρος και στις 8:00 - 10:00 η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάς κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμοπυλών κ. Ιωάννου.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας (11:00) θα γίνει η  Αναχώρηση του Τιμίου Λειψάνου του Οσίου Σεραφείμ από Ιερά Μονή Πεντέλης για το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Εμφανίσεις: 42809
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!