Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λουξεμβούργου

ImageΤο Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008 τελέστηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού

του Αγίου Νικολάου στο Weiler-la-Tour από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Παντελεήμονα, παραστατούμενος από τούς Θεοφιλεστάτους Επισκόπους κκ. Λουκά (Πατριαρχείου Σερβίας), Αρίστης Βασίλειο, Ευμενείας Μάξιμο και Σινώπης Αθηναγόρα (Οικουμενικού Πατριαρχείου).

 

Στην τελετή παρέστησαν ο Αυλάρχης κ. Pierre Mores, ως εκπρόσωπος του Μεγάλου Δούκα, η Υπουργός κ. Marie-Josée Jacobs, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου, ο Πρωτοσύγκελος της Καθολικής Εκκλησίας του Λουξεμβούργου Mgr. Mathias Schiltz, ο ηγούμενος της καθολικής μονής Notre-Dame de Rochefort, Abbé Gilbert Degros (μέγας ευεργέτης του Ναού), η Δήμαρχος του Weiler-la-Tour κ. Tilly Metz και εκπρόσωποι όλων των δογμάτων.

 

Από ελληνικής πλευράς, παρέστησαν ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Διονύσιος Κοδέλλας, η ευρωβουλευτής κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αποστολών και άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των δωρητών του οικοπέδου Père Nicolas Schmit και της αδελφής του Amélie.

 

Ο ιερέας της Ορθόδοξης Ενορίας του Λουξεμβούργου και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής ευχαριστούν θερμά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Weiler-la-Tour και, ακόμα περισσότερο, όλους αυτούς που εργάστηκαν για την όλη προετοιμασία.

 

 

Ιδιαίτερα ευχαριστούν τις κυρίες που, με τα εδέσματα που προσέφεραν, κάλυψαν πλήρως τις ανάγκες της δεξίωσης που παρατέθηκε για 800 περίπου άτομα.

 

Βαθιά ευγνωμοσύνη οφείλουν στον Ηγούμενο της καθολικής μονής Notre-Dame de Rochefort Abbé Gilbert Degros ο οποίος ανέλαβε  το οικονομικό κόστος ολόκληρης της τελετής των εγκαινίων και της δεξίωσης που ακολούθησε.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΛΓΙΟΥ κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΟΣ

Εμφανίσεις: 35606
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!