Ο Νειλουπόλεως Γεννάδιος στο Βατικανό για σπουδές

ImageΥποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Pontifical Urbaniana University του Βατικανού, έλαβε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος

Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος, και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος βρίσκεται στην Ρώμη, όπου εκεί θα πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω σε θέματα Διαχριστιανικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων, σε Ανθρωπιστικά Προγράμματα, σε θέματα Ιεραποστολής, Οικουμενικού Διαλόγου, Ιστορίας, Φιλοσοφίας καθώς και στο Κανονικό Δίκαιο.

 

Επίσης πληροφορίες λένε πως μετά από επίσημη συνεννόηση του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ο Καρδινάλιος Γουώλτερ Κάσπερ αμέσως και με ιδιαίτερη χαρά προσέφερε στο Επίσκοπο Γεννάδιο, την υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Βατικανού για μεταπτυχιακές σπουδές.

 

Ακόμη να αναφερθεί πως ο κ. Γεννάδιος έχει συνοδεύσει τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, σε πολλές επίσημες Ιεραποστολικές και εκκλησιαστικές αποστολές, επίσης συμμετέχει σε συνοδικές επιτροπές καθώς και σε ειδικές επιτροπές περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας καθώς και για την συνεργασία με άλλες θρησκείες.

 

Τέλος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος θα συνεχίσει να διατηρεί την θέση του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και θα τελεί κανονικά τα καθήκοντα του σε όλες τις Συνεδρίες.
Εμφανίσεις: 66212
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!