Διεθνές Συνέδριο για τον Αγ. Λουκά της Κριμαίας

ImageΗ Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού, το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και Επιτροπή ανεγέρσεως Ιερού Ναού Αγίου Λουκά

Κριμαίας του ιατρού, σας προσκαλούν στο Διεθνές Ιατρικό και Θεολογικό Συνέδριο που διοργανώνουν και το οποίο θα διεξαχθεί 1-2 Νοεμβρίου 2008 στη Λεμεσό με θέμα:

 

"Η ΙΑΤΡΙΚΗ KAI ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΒΟΪΝΟ-ΓΙΑΣΕΝΕΤΣΚΙ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ"

 

Στο συνέδριο πέραν των Κυπρίων ομιλιτών θα συμμετάσχουν ο Πρύτανης της Ιατρικής Σχολής Συμφερούπολης Κριμαίας κ. Ανατόλιος Μπαμπάνιν , η καθηγήτρια Αναισθησιολογίας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Οδησσού και εγγονή του Αρχιεπισκόπου Λουκά κα Ταταιάνα Βόϊνο-Γιασενέτσκι, ο καθηγητής Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας-Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Μπαλτόπουλος και άλλοι επιστήμονες και αντιπρόσωποι ξένων χωρών, ανάμεσα στους οποίους ο υφυπουργός Υγείας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας.

 

Το συνέδριο θα προσπαθήσει να φωτίσει πτυχές της ιατρικής και επιστημονικής δράσης του σύγχρονου Ρώσου αγίου Λουκά Βόινο-Γιασενέτσκι, ο οποίος υπήρξε καθηγητής της τοπογραφικής ανατομίας και χειρουργικής και ένας από τους σημαντικότερους χειρουργούς του 20ού αιώνα.

 

Μέρος του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένο στο κρίσιμο θέμα των λοιμώξεων, στο οποίο θα συμβάλει η πείρα του παρελθόντος μέσα από τις λύσεις που είχε προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος Λουκάς.

 

Το συνέδριο αυτό απευθύνεται σε κληρικούς, ιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, θεολόγους και γενικά σε καθένα που διακονεί τον πάσχοντα άνθρωπο και στοχεύει στο να αποτελέσει μια θαυμάσια ευκαιρία επικοινωνίας, ανταλλαγής εμπειριών, συζήτησης θέσεων και απόψεων, σηματοδοτώντας ένα καινούργιο άνοιγμα στον διάλογο μεταξύ Ιατρικής και ορθόδοξης θεολογίας.

 

Χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου: Αίθουσα συνεδρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού (περίβολος Εκκλησίας Παντανάσσης Καθολικής)

 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: +357-25358477, +357-25312679, +357-99520477

 

Fax: +357-25313996

 

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 

Ιστοσελίδα: http://www.theologoi.com/agiosloukas/sinedrio.htm 

 

Οργανωτική επιτροπή

Θεοφύλακτος Χατζηκώστας, Θεολόγος

Γιώτα Παρασκευά Χατζηκώστα, Φιλόλογος

Λουκάς Δαμιανού, Ιατρός

Ανδρέας Προκοπίου, Ιατρός

Μάριος Λιασίδης, Ιατρός

Μιχάλης Παναγίδης, Δικηγόρος

Ροζάνα Ηροδότου, Μαθηματικός

Αντρούλα Καφά Κουρή, Φιλόλογος

Ανθούλα Στυλιανού, Φαρμακοποιός

Χρίστος Ιωάννου, Μαθηματικός

Γιώργος Λουκά, Θεολόγος

Κώστας Στεφανής, Θεολόγος

Άντρη Γλυκύ

Ελένη Αριστείδου
Εμφανίσεις: 29584
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!