Στις 16 Οκτωβρίου οι Προκαθήμενοι στο Ηράκλειο

ImageΣτο Ηράκλειο θα χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας στις 16 Οκτωβρίου, λόγω των εκδηλώσεων για το Ιωβηλαίο του Αποστόλου Παύλου, που θα τιμήσουν

με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης ο οποίος θα συντονίσει την καταληκτική συνεδρία του Συμποσίου για τον Απόστολο Παύλο, που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή της επισκέψεως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι άλλοι προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών θα αφιχθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 8:30 το πρωί της Πέμπτης 16 Οκτωβρίου. Εκεί θα τους υποδεχτούν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

 

Από το αεροδρόμιο οι προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών θα μεταβούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο προαύλιο του οποίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θ' απευθύνει μήνυμα στον ιερό κλήρο, τη μοναστηριακή αδελφότητα και το λαό της Κρήτης.

 

Το πρόγραμμα που ακολουθεί έχει ως εξής:

 

- Δοξολογία ώρα 08.30. Προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και αντιφώνηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.

 

- Μικρή δεξίωση στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, στις 10.00.

 

- Αναχώρηση για την Αρχαία Γόρτυνα, στις 11.00

 

- Άφιξη στην έδρα του Αγίου Αποστόλου Τίτου, ξενάγηση σον Ιερόν Ναό της Παναγίας Κεράς από τον προϊστάμενο της 13ης Εφορείας Βυζ. Αρχαιοτήτων. Ι. Βολανάκη, Μετάβαση στο χώρο θεμελίωσης του Αγίου Αποστόλου Παύλου, υποδοχή από την προϊσταμένη της ΚΓ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Μαρία Μπρεδάκη, χαιρετισμός του Δημάρχου Γόρτυνος Μ. Δαριβιανάκη και προσφορά αναμνηστικών στις 11.45.

 

- Αναχώρηση για Καλούς Λιμένας, στις 12.00.

 

- Άφιξη στις 13.00 και προσκύνημα στον Ιερόν Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου, χαιρετισμός του δημάρχου Μοιρών Γεωργίου Αρμουτάκη, προσφορά αναμνηστικών και προσκύνημα στο παρακείμενο Σπήλαιον.

 

- Γεύμα στις Μοίρες, που θα παρατεθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, στις 14.30. Χαιρετισμός του Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας Μακαρίου και αντιφώνηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Χαιρετισμός της νομάρχου Ηρακλείου Ευαγγελίας Σχοιναράκη, προσφορά αναμνηστικών.

 

Άφιξη στον Ιερόν Ναό του Αγίου Αποστόλου Τίτου, στις 18.45.

 

- Καταληκτήριος συνεδρία Βιβλικού Συμποσίου, στις 19.00 με συντονιστή τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη. Συμπεράσματα επί του Συμποσίου. Κλείσιμο των εργασιών του Συμποσίου υπό του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Χαιρετισμός του δημάρχου Ηρακλείου Ιωάννη Κουράκη και προσφορά αναμνηστικών.

 

- Επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο MOVENPICK το οποίο θα παραθέσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και ο γ.γ. Περιφερείας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας στις 20.00. Προσφώνηση υπό του Αρχιεπισκόπου Κρήτης και αντιφώνηση. του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου. Χαιρετισμός του γ.γ. Περιφερείας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα και προσφορά αναμνηστικών.

 

- Αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη, στις 21.30
Εμφανίσεις: 46700
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!