Η Ιεραρχία για άρση των επιτιμίων του πρώην Αττικής

Image
ο πρώην Αττικής κ. Νικόδημος
Το θέμα περί άρσης των επιτιμίων του πρώην Μητροπολίτη Αττικής κ. Νικόδημου Γκατζιρούλη, συζητήθηκε σήμερα στην τέταρτη συνεδρία

της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Κατά την διάρκεια της σημερινής Συνεδριάσεως παρεδόθη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο πρόταση υπογεγραμμένη από 33 Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, οι οποίοι βάσει του Κανονισμού 1/1977 «Περί Εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας» (Φ.Ε.Κ. 275/τ.Α´/23.9.1977), ζητούσαν να έλθει προς συζήτηση το θέμα της άρσεως του επιτιμίου της ακοινωνησίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόδημο Γκατζιρούλη.

 

Έτσι μετά από συζήτηση από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας ενεκρίθη όπως εισηγηθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος το θέμα στην αμέσως επόμενη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Τέλος ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος μιλώντας στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr για το θέμα, τόνισε χαρακτηριστικά " Όλα τα πράγματα στην ζωή, έχουν και τον χρόνο της θεραπείας τους. Εγώ από την πλευρά μου, ζήτησα ακόμη και σήμερα να γίνει η άρση του επιτιμίου από τον πρώην Μητροπολίτη Αττικής κ. Νικόδημο».
Εμφανίσεις: 34568
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!