Επιστολή της Ιεράς Κοινότητας στον Αλ. Αλαβάνο

ImageΆγιον Όρος - Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του Κόμματος ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκο Αλαβάνο, απέστειλε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους με αφορμή

την ομιλία του κ. Αλαβάνου σήμερα Κυριακή στην Ουρανούπολη.

 

Την επιστολή της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, δημοσιεύει για πρώτη φορά το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr.

 

Η επιστολή έχει ως εξής:

 

Εντιμότατε κύριε Πρόεδρε,

 

Δια του παρόντος Ιεροκοινοσφραγίστου ημών Γράμματος γνωρίζομεν Υμίν ότι περιήλθεν εις γνώσιν ημών, ότι την Κυριακή 5 Οκτωβρίου (ν.η.)  προτίθεσθε να ομιλήσητε εις Ουρανούπολιν σχετικώς με το Άγιον Όρος.

 

Κατά την 8.1.2008 (ν.η.)  εις παρομοίαν συγκέντρωσιν συνέβη ωρισμένοι να μεταβούν εις την περιοχήν των συνόρων του Αγίου Όρους και βιαίως να καταστρέψουν μέρος της υπαρχούσης περιφράξεως και να εισέλθουν εντός του χώρου του Αγίου Όρους, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του κόμματος σας κ. Ελένη Αμανατίδου παραβιάζοντες ούτω προκλητικώς το συνταγματικώς κατωχυρομένον άβατον του Αγίου Όρους (άρθρον 43β, Ν.Δ. 10.9.1926), και το άσυλον της κατοικίας (άρθρον 9 Συντάγματος), έχοντες εκστομίσει και απαράδεκτους εκφράσεις, δι΄ α εκφράζομεν την λύπην και αποδοκιμασίαν ημών.

 

Εξ΄ αποφάσεως της καθ΄ημάς Ιεράς Κοινότητος, παρακαλούμεν Υμάς, όπως σεβόμενοι το νομικόν και θεσμικόν καθεστώς του Αγιωνύμου ημών Τόπου φροντίσητε δια την αποφυγήν ενεργειών θιγουσών την Ιερότητα της Αθωνικής Χερσονήσου.

 

Εν περιπτώσει καθ΄ην δεν γίνει σεβαστόν το νομικόν και θεσμικόν καθεστώς του Ιερού ημών Τόπου, η καθ΄ ημάς Ιερά Κοινότης είναι υποχρεωμένη να ενεργήση τα δέοντα προς διασφάλισιν του απ΄ αιώνων απολάβοντος σεβασμού καθεστώτος Αυτού.

 

Επί δε τούτοις διατελούμεν μετ΄ εξόχου τιμής και ευχών

 

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.
Εμφανίσεις: 43805
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!