Πρόταση έκπληξη απο τον Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο

ImageΈκπληξη πραγματική ήταν η πρόταση που συμπεριλαμβανόταν στη δήλωση του Επισκόπου Βικεντίου της Μονής Χρυσοβαλάντου (Αστόρια)

για την Ελληνική Παιδεία, πως αν το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος αναλάβει τη μισθοδοσία των δασκάλων, τότε η Μονή θα προχωρήσει στην ίδρυση Ημερήσιου Σχολείου και θα παρέχει δωρεάν την Παιδεία στα παιδιά. («Ε.Κ.» Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008).

 

Ομολογουμένως εξέπληξε η δήλωση αυτή, διότι δεν νομίζω ποτέ στο παρελθόν να έχει ακουστεί κάτι παρόμοιο στον ομογενειακό μας χώρο, στον οποίο η Ελληνική Παιδεία και γλώσσα είναι ο φτωχός συγγενής που βάλλεται και προσβάλλεται και μάλιστα απροκάλυπτα εσχάτως.

 

Η Μονή Χρυσοβαλάντου είναι αλήθεια ότι πρωτοστατεί στο θέμα της Ελληνικής Παιδείας, γλώσσας και ταυτότητας, τόσο με τα ελληνικά σχολεία, όσο και με τη λατρεία, η οποία τελείται εξ’ ολοκλήρου στην ελληνική γλώσσα και η οποία προσελκύει και πρώτης και δεύτερης και τρίτης και τέταρτης γενιάς, αλλά και πιστούς πασών των γενεών, κάνοντας να επαληθεύεται εν τη πράξει ότι κάνουν λάθος όσοι προβάλλουν την ελληνική γλώσσα ως εμπόδιο για τη μη προσέλευση στη λειτουργική και εκκλησιαστική ζωή.

 

Άλλωστε, μία φευγαλέα ματιά σε κοινότητες που απεμπόλησαν ολοσχερώς τη γλώσσα του Ευαγγελίου και των Συνόδων και υιοθέτησαν την Αγγλική θα δουν πως αντί να γεμίζουν, καταντούν βδελύγματα ερημώσεως. 
Εμφανίσεις: 34885
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!