Πυρκαγιά κατέστρεψε τμήμα Εκκλησιαστικής Ακαδημίας

Image
Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας
ΛΑΓΟΣ –ΝΙΓΗΡΙΑ: Την Τετάρτη 24/9 την νύχτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε παρακείμενες αποθήκες εύφλεκτων υλικών, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά

η οποία μεταδόθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Ακαδημία "Αγ. Αντώνιος" της Μητροπόλεως Νιγηρίας.

 

Από την φωτιά κατεστράφη στο μεγαλύτερο μέρος του, ο πρώτος όροφος της Σχολής όπου οι κοιτώνες των σπουδαστών και τα διαμερίσματα των ιερέων-εφημερίων της Σχολής και του καθεδρικού Ναού του Λάγκος.

 

Μέσα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των κληρικών, των σπουδαστών, πολλών κατοίκων του συγκροτήματος όπου και η Σχολή και της πυροσβεστικής, απεφεύχθη η κατάρρευση της οροφής και η μετάδοση της φωτιάς στον κάτω όροφο, αλλά και στις σε απόσταση αναπνοής ευρισκόμενες αποθήκες χημικών και πετρελαίου γνωστής ζυθοποιίας, γεγονός που θα οδηγούσε σε ολοκληρωτική καταστροφή όλων των κατοικιών του συγκροτήματος και της Μητροπόλεως.

 

Διεσώθη το παρεκκλήσιο της Σχολής, το αρχονταρίκι το αναγνωστήριο-βιβλιοθήκη και βοηθητικοί χώροι.

 

Στην προσπάθεια για τον έλεγχο της φωτιάς πριν την άφιξη της πυροσβεστικής, τραυματίσθηκε και διεκομίσθη σε νοσοκομείο υπάλληλος της Μητροπόλεως και ελαφρότερα ο γραμματέας του Σεβασμιωτάτου.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος απεμακρύνθη από τον χώρο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων από τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις των φλεγομένων χημικών.

 

Με τον Σεβασμιώτατο Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο επικοινώνησε το πρωί ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, ο οποίος εξέφρασε την ολόθυμη συμπαράσταση του σε κάθε επίπεδο καθώς και οι Σεβ. Μητροπολίτες Καμερούν Γρηγόριος, Ζιμπάμπουε Γεώργιος και Γκάνας Δαμασκηνός. 
Εμφανίσεις: 91279
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!