Μνημόνιο ΜΚΟ "Αλληλεγγύης" με Μητρόπολη Καμερούν

Image
Η υπογραφή
Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα στις 12 το μεσημέρι μεταξύ της ΜΚΟ Αλληλεγγύη και της Ιεράς Μητρόπολης Καμερούν.

 

Η Αλληλεγγύη αναλαμβάνει τη λειτουργία τεσσάρων ιατρείων στο Καμερούν, έχοντας πάντα ως γνώμονα την έμπρακτη αγάπη προς τον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται, ανεξάρτητα από θρησκεία, φυλή, χρώμα.

 

Την Ιερά Μητρόπολη Καμερούν εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Καμερούν, Υπέρτιμος και Έξαρχος της Κεντρικής Αφρικής κ. Γρηγόριος και την Αλληλεγγύη ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

 

Ο Σεβ. Καμερούν κ. Γρηγόριος, ο οποίος υπηρετεί στην περιοχή και έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τα προβλήματα του λαού του Καμερούν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της Αλληλεγγύης να υποστηρίξει οικονομικά τα ιατρεία και να ενισχύσει την Ιεραποστολή στην Αφρική γενικότερα. Επεσήμανε, δε, ότι αυτά τα ιατρεία σώζουν περίπου 30.000 άτομα κάθε χρόνο!

 

Ο κ. Δήμτσας από την πλευρά του τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικής δραστηριοποίησης της Οργάνωσης και ότι το νόημα της Αλληλεγγύης είναι η βοήθεια προς όλους όσοι υποφέρουν, σε οποιοδήποτε μήκος και πλάτος του πλανήτη.

 

Τα τέσσερα ιατρεία προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον τοπικό Αφρικανικό πληθυσμό, καθώς εκεί αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά.

 

Η μεγαλύτερη «πληγή» είναι η ελονοσία, που ανά εξάμηνο κυριολεκτικά θερίζει άτομα κάθε ηλικίας – ανάμεσά τους και πολλά παιδιά κάτω των πέντε χρόνων - λόγω του ότι η πρόσβαση στις θεραπείες παραμένει ανεπαρκής.
Εμφανίσεις: 49803
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!