Ιερέας καταδικάστηκε για οπλοκατοχή

ImageΈνας 36χρονος ιερέας από το Τυμπάκι Ηρακλείου της Κρήτης, καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών

με αναστολή, και με το πρόστιμο των 750ευρώ για οπλοκατοχή.

 

Να αναφερθεί πως ο ιερέας βρέθηκε να κατέχει στο σπίτι του όπλα και σφαίρες, τα οποία βρέθηκαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή της Μεσαράς, μετά από ανώνυμη καταγγελία.

 

Επίσης οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του ιερέα και το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, για τα οποία ο ιερέας υποστήριξε ότι του ανήκουν, και με αυτά τα χρήματα πρόκειται να εγχειριστεί για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

 

Σε σχέση με τα όπλα και τις σφαίρες για τα οποία άλλωστε κατηγορείται, ο 36χρονος κληρικός ισχυρίστηκε ότι δεν είναι δικά του.

 

Την ευθύνη όμως έχει αναλάβει ο πατέρας του που είναι κτηνοτρόφος, και ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι έκρυψε τα όπλα στο σπίτι του γιου του, εν αγνοία του καθώς λόγω της ιδιότητας του ήταν υπεράνω υποψίας, έτσι και σ΄αυτόν υποβλήθηκε η ποινή των οκτώ μηνών με αναστολή.

 

Τέλος να αναφερθεί πως στο σπίτι βρέθηκαν και αρκετά τάματα πιστών, για τα οποία ο ιερέας υποστήριξε κατά την διάρκεια της προανάκρισης, ότι ανήκουν στην εκκλησία και τα είχε στην οικία του για λόγους ασφαλείας, κάτι που γνώρισε και ο επίτροπος του Ιερού Ναού του.
Εμφανίσεις: 80678
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!