Επίσκεψη Δήμτσα στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

Image
Η συνάντηση
Την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το μεγάλο κοινωνικό έργο της Αυτοκεφάλου Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας είχε

ο Διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας κατά τη διάρκεια επισήμων επαφών με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο στις 9 & 10 Σεπτεμβρίου.

 

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος υποδέχθηκε τον κ. Δήμτσα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Τιράνων και συζήτησαν τις δυνατότητες αναπτυξιακής συνεργασίας της Αυτοκεφάλου Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας με την ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος σε θέματα κοινωνικής διακονίας δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της 17χρονης ποιμαντορίας του κ. Αναστασίου η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας έχει αναπτύξει σημαντικό κοινωνικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει, αναστηλώσεις Ιερών Μνημείων, ιδρύματα, σχολεία, Ακαδημίες, ανθρωπιστική βοήθεια, περιβαλλοντολογικά κέντρα καθώς και πρότυπη διαγνωστική κλινική στα Τίρανα.

 

Επίσης δρομολογήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σε θέματα κοινωνικής ανάπτυξης μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας και της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη».

 

Τέλος ο κ. Δήμτσας εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τον Μακαριώτατο κ. Αναστάσιο για την πολύπλευρη προσφορά της Εκκλησίας της Αλβανίας στους τομείς του κοινωνικού έργου, προσφορά η οποία αποτελεί πρότυπο για την ανάπτυξη των αντίστοιχων εκκλησιαστικών οργανισμών ολοκλήρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Εμφανίσεις: 58808
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!