Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο Πατρ. Διάκονος π. Αρκάδιος

ImageΜε εντολή της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ Θεοδώρου Β’, ο Επίτροπός Του στο Κάιρο,

Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, χειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον Πατριαρχικόν Διάκονο κ. Αρκάδιο Ραζνύ.

Η χειροτονία ετελέσθη στην Πατριαρχική Μονή του Αγίου Νεκταρίου Γαργηττού την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008, όπου εκεί παρευρέθησαν ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου Αρχιμανδρίτης κ. Ισίδωρος Σαλάκος οι κληρικοί της μονής ο πνευματικός του πατέρας του π. Αρκαδίου, Αρχιμ. κ. Σεραφείμ Δημητρίου και άλλοι κληρικοί.

Ο νεοχειροτονηθείς κατά την προσλαλιά του, ευχαρίστησε θερμώς τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο και τους Επισκόπους Διαυλείας κ. Δαμασκηνό, Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ και Νιτρίας κ. Νικόδημο και ακόμα κληρικούς και λαϊκούς που συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πορεία του στην Εκκλησία, καθώς και την οικογένεια του.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που αναφέρθηκε στο ότι μικρό παιδί κρυφά από τη Ρωμαιοκαθολική οικογένεια του, προσέρχονταν στην Ορθόδοξη Ενορία της γειτονίας του και συμμετείχε στις ακολουθίες, πράγμα που τον ενέπνευσε να ενταχθεί στον Ιερό κλήρο.

Ο Οσιολογιώτατος κ. Αρκάδιος τον Δεκέμβριο του 2006 χειροτονήθηκε Διάκονος, δια χειρών του Πάπα και Πατριάρχου Θεοδώρου στον Ιερό Πατριαρχικό και Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Καϊρου και πλέον  θα υπηρετήσει στην Ενορία Αγίων Αναργύρων Σούμπρας Καϊρου, της  Αρχιεπισκοπής Αλεξανδρείας.

Τέλος το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, εύχεται στον π. Αρκάδιο, ΑΞΙΟΣ! 
Εμφανίσεις: 100117
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!