Κατέθεσαν μήνυση για το Σινούκ οι συγγενείς του Πέτρου

Image
ο μακαριστός Πατριάρχης
Συμπληρώθηκαν χθες τέσσερα χρόνια από την πτώση του Ελικοπτέρου Σινούκ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του μακαριστού πατριάρχη Αλεξανδρείας

κυρού Πέτρου και της Συνοδείας του.

 

Χθες κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά έξι από τους συγγενείς του μακαριστού Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου, ο οποίος όπως αναφέραμε βρήκε το θάνατο μαζί με άλλα 17 άτομα, κατά την πτώση του Σινούκ στις 11 Σεπτέμβριου του 2004, στα ανοικτά του Πόρτο Κουφό, στην Χερσόνησο του Άθω.

 

Στην μηνυτήρια αναφορά, οι συγγενείς του μακαριστού Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για την πτώση του ελικοπτέρου σε κάθε ενεχόμενο πρόσωπο (πολιτικό ή μη και στρατιωτικό), ακόμη ζητάνε η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή της Πολιτικής και Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.

 

Επίσης ζητούν να διαβιβαστεί η δικογραφία που θα σχηματιστεί στη Βουλή, για να εξεταστεί αν διαπράχθηκαν αδικήματα από πολιτικά πρόσωπα.

 

Σε άλλο σημείο της αναφοράς τους, ζητούν ειδικότερα να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής, της διατάραξης συγκοινωνιών, παράβασης καθήκοντος και απιστίας στην υπηρεσία, όπως και της ψευδορκίας.

 

Τέλος οι συγγενείς ζητούν να διερευνηθούν τα αδικήματα του στρατιωτικού κώδικα που αφορούν παραβάσεις κατά τη συντήρηση αεροσκάφους σε ειρηνική περίοδο, πράξη από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος προσώπου και κίνδυνος απώλειας αεροσκάφους, αλλά και παράνομη παραχώρηση αεροσκάφους σε ειρηνική περίοδο. 
Εμφανίσεις: 39390
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!