Ζητούν την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Σύμης

Image
Η Σύμη
Την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Σύμης – Χάλκης και Τήλου κ. Χρυσόστομου αποφάσισε να απαιτήσει από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη το Δημοτικό Συμβούλιο Σύμης, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία.

 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σύμης ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος φέρεται να είπε σε πολιτικούς και δημοσιογράφους πως «κακώς έγινε η Μητρόπολη της Σύμης, και αν δεν την θέλουν ας μαζέψουν υπογραφές να την κλείσουν».

 

Ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας όπως αναφέρετε στην ΕΡΑ υπογράμμισε πως ο Μητροπολίτης Σύμης καθημερινά δημιουργεί προβλήματα και εκτίμησε πως το 80% των Συμιακών δεν τον θέλει.

 

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως τον Ιούνιο με επιστολή του ο Μητροπολίτης Σύμης – Χάλκης και Τήλου κ. Χρυσόστομος απέπεμψε τον Δήμαρχο της Τήλου κ. Αλιφέρη ο οποίος τέλεσε δύο πολιτικούς γάμους ομοφυλοφίλων, από τα καθήκοντα του ως επίτροπος της εκκλησιαστικής επιτροπής της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα Τήλου.
Εμφανίσεις: 26827
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!