Μνημόσυνο τελέστηκε για τον μακαριστό Πατριάρχη Πέτρο

ImageΤελέστηκε, χθες, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, στη Λάρνακα, το τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Πατριάρχη

Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Πέτρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε με τη συνοδεία του κατέπεσε και συνετρίβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2004, ενώ μετέβαινε στο Άγιον Όρος.

 

Στο μνημόσυνο, του οποίου προέστη ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τη σύζυγό του Έρση, ενώ το «παρών» τους έδωσαν και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

 

Μετά το μνημόσυνο έγινε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Πατριάρχη, που βρίσκεται στο προαύλιο του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου.

 

Καταθέσεις στεφάνων έγιναν, μεταξύ άλλων, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Μητροπολίτη Κιτίου και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

 

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Πέτρο κατέπεσε στο Αιγαίο Πέλαγος, στ' ανοικτά του Αγίου Όρους, όπου θα πραγματοποιούσε προσκυνηματική επίσκεψη.

 

Μαζί του επέβαιναν άλλα 16 άτομα, μεταξύ των οποίων οι συνεργάτες του Μητροπολίτες Καρχηδόνος Χρυσόστομος, Πηλουσίου Ειρηναίος και Μαδαγασκάρης Νεκτάριος.
Εμφανίσεις: 48440
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!