Προσφώνηση Μητροπολίτη Ζακύνθου στη Δοξολογία

ImageΜακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομε, Σεβασμιώτατοι και θεοφιλέστατοι άγιοι Αρχιερείς

Τίμιον Πρεσβυτέριον Χριστού Διακονία Προσφιλέστατε και ευλογημένε Λαέ του Κυρίου,

 

«Αύτη η ημέρα ην εποίησεν ο Κύριος, αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή»

 

Και όντως η παρούσα ημέρα είναι για μας ημέρα Κυρίου, ημέρα ουρανίων επιδαψιλεύσεων, καθ’ ότι εντός εορταστικής ατμοσφαίρας και ανεκφράστου χαράς, εν πλήρει αγαλλιάσει και βαθεία συγκινήσει, αφίχθη η Υμετέρα Μακαριότης μετά της τιμίας συνοδείας Αυτής από την ηρωϊκήν Μεγαλόνησον, την μεγαλώνυμον και πολυαγαπημένην μας Κύπρον εις την αγιοτόκον και πάγκαλον νύμφην του Ιονίου, την Ζάκυνθον.

 

Καλώς ήλθατε! Άγγελος αγάπης και ειρήνης.

 

Ασπαζόμεθα μεθ’ αγάπης και τιμής, πρώτον μεν τον Σεπτόν Προκαθήμενον της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομον και την περί Αυτόν σεπτήν χορείαν των Αγίων Ιεραρχών και δι’ υμών τον ευσεβή κλήρον και τον πιστόν του Κυρίου λαόν, απευθύνοντες πάσιν υμίν ευχάς ζωτικάς, ίνα έτι και έτι στηριχθή δια της δυνάμεως του Παρακλήτου Πνεύματος, το φρόνημα, η ελπίς και η βεβαιότης ημών περί της τελικής νίκης, ήτις εστιν η πίστις ημών.

 

Άρχεται η επίσημος επίσκεψις ημών εις την Εκκλησίαν της Ζακύνθου με δοξολογίαν, ώστε ο δομήτωρ της Εκκλησίας να είναι παρών εν τω μέσω ημών και να οδηγήση ημάς εις πάσαν την αλήθειαν.

 

Άλλωστε ημείς οι Ορθόδοξοι, πιστοί εις την πίστιν των Πατέρων μας, ζητούμεν δύο πράγματα: Να δώσωμεν εις τον σύγχρονον κόσμον την μαρτυρίαν της Ορθοδόξου πίστεως και δεύτερον να υπηρετήσωμεν τον σύγχρονον άνθρωπον, όποιος και αν είναι, είτε πιστεύει είτε δεν πιστεύει. Και τούτο διότι ο Αναστάς Κύριος είναι παντού και πάντοτε, φιλάνθρωπος προς πάντας.

 

Είμεθα ωσαύτως εδώ δια να δηλώσωμεν υπέρ πάντα άλλον λαόν επί της γης, αλληλέγγυοι και συνοδίτες με τον επί τραντακονταπενταετίαν σκληρώς δοκιμαζόμενον αδελφόν Κυπριακόν Λαόν. Και να δηλώσωμεν, επίσης, ότι ως Εκκλησία υπάρχομεν μόνον και μόνον δια διακονίαν. Και συγχρόνως να Σας είπωμεν ότι δεν φοβούμεθα τον Γολγοθάν.

«Ιδού συναναβαίνομεν μεθ’ υμών» συγκυρηναίοι και συναντιλήπτορες.

 

Είμεθα έτοιμοι ανά πάσαν στιγμήν δια τον Γολγοθάν.  Διότι πιστεύωμεν ακραδάντως ότι μετά από τον Γολγοθάν είναι η Ανάστασις. Και ιδού επί 20 αιώνας ο Χριστός ανίσταται.

Ανάστασις ναι! Δικαία και βιώσιμος λύσις εις το εθνικόν μας πρόβλημα.

 

Δι’ ο και θαυμάζομεν την αντοχήν και την αγωνιστικότητα του προσφυγικού κόσμου.

 

Συμμεριζόμεθα την αγωνίαν των συγγενών των αγνοουμένων. Συμπαριστάμεθα προς τους εγκλωβισμένους, οι οποίοι φυλάττουν υπό δυσμενεστάτους συνθήκας τας νοητάς του Έθνους μας Θερμοπύλας.

 

Απευθύνομεν, όθεν, επί τη αφίξει Υμών προς πάντας θερμόν χαιρετισμόν αγάπης, αναφωνούντες από χειλέων και καρδίας.

 

Ως ευ παρέστητε! 
Εμφανίσεις: 75188
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!