Επίσκεψη Βαρθολομαίου στην Ι.Μονή Σίμωνος Πέτρας

Image
Φώτο: Αρσένιος Τοπτσίδης
Το Σάββατο 23 Αυγούστου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, αμέσως μετά την έκτακτη συνάντηση που είχε με το ειδικό διαμεσολαβητή

του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από την αδελφότητα της Μονής στις 12:00, οι οποίοι το ανέμεναν ντυμένοι στην είσοδο της Μονής, με επικεφαλή τον Ηγούμενο της Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμανδρίτη Ελισαίο.

 

Αμέσως μετά την υποδοχή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τον Ηγούμενο και όλη την αδελφότητα μετέβησαν στο Καθολικό της Μονής, που είναι αφιερωμένο στην Γέννηση του Χριστού, όπου εκεί εψάλλει από τους πατέρες Δοξολογία.

 

Ακολούθησαν οι προσφώνηση του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχ. Ελισαίου όπου εκεί ο κ. Ελισαίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην υποστήριξη του  Οικουμενικού Πατριάρχη, όταν ήτο ακόμα Μητροπολίτης Χαλκηδόνος, ο οποίος το 1990 όταν η Μονή υπέστη μεγάλη καταστροφή από πυρκαγιά, ήταν εκ των πρώτων που επισκέφθηκαν την Μονή μια μέρα αμέσως μετά την πυρκαγιά.

 

Τότε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ως Μητροπολίτης Χαλκηδόνος συμπαραστάθηκε στους πατέρες, και τους είχε πει χαρακτηριστικά «Μην στεναχωρείστε όλα αυτά θα αποκατασταθούν καλύτερα».

 

Στην αντιφώνηση του ο κ. Βαρθολομαίος εξήρε το έργο του Πνευματικού πατρός της αδελφότητος Γέροντος Αιμιλιανού, τα χνάρια του οποίου ακολουθεί πιστά και ο νέος Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Ελισαίος.

 

Στην συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Πατριάρχη και του Ηγουμένου της Μονής Αρχ. Ελισαίου, ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προσέφερε στον Ηγούμενο δύο δικεροτρίκερα, ενώ ο κ. Ελισαίος προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ένα ψηφιδωτό εγκόλπιο που πάνω απεικονίζει τον Άγιο Βαρθολομαίο.

 

Επίσης κατά την εκεί παραμονή του ο Πατριάρχης ξεναγήθηκε από τον Ηγούμενο, στην σύγχρονη βιβλιοθήκη του Μοναστηριού και στο σκευοφυλάκιο, και στην συνέχεια παρατεθεί τράπεζα προς τιμήν του.

 

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως πριν αναχωρήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, εις ανάμνηση της επισκέψεως του φύτεψε ένα δένδρο ελιάς στο χώρο του κοιμητηρίου της Μονής.
Εμφανίσεις: 59342
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!