Μεγάλη επιτυχία στις Ανωτ. Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

ImageΣήμερα Τρίτη 26 Αυγούστου 2008 βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων, στο οποίο εντάσσονται από πέρυσι

και οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, που ίδρυσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

 

Τότε όμως είχε συμβάλει και ο νυν Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ως μέλος της Επιτροπής του Νομοσχεδίου, με λοιπούς Ιεράρχες όπως τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, αλλά και Καθηγητές και Νομικούς Συμβούλους.

 

Να αναφερθεί πως παρά την πολεμική από «ελάχιστους» το αριθμό σήμερα είδαμε ότι σημειώθηκε μεγάλος αριθμός επιτυχόντων, το οποίο δεικνύει και το κάτωθι σύνολο.

 

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες εισήχθησαν κατά προσέγγιση στα τμήματα Ιερατικών Σπουδών, διαχείριση Κειμηλίων και τμήμα Βυζαντινής μουσικής και τέχνης και στις 4 Πανεπιστημιακές – Ακαδημαϊκές Σχολές περίπου 400 το αριθμό.

 

Πέραν αυτού όμως να σημειωθεί πως θα εισαχθούν και άλλοι από άλλες Ανώτατες Σχολές με κατατακτήριες εξετάσεις, έτσι ο αριθμός των επιτυχόντων θα ανεβεί ακόμη περισσότερο.

 

Παρότι ελάχιστοι σε αριθμό όπως αναφέραμε προσπάθησαν να πολεμήσουν το έργο αυτό για την Εκκλησία και την Κοινωνία, η επιτυχία και ο αριθμός των επιτυχόντων δίνει μια βροντερή απάντηση.

 

Τέλος σε επικοινωνία που είχε η Romfea.gr με καθηγητές από Ανώτατες Εκκλησιαστικές Σχολές, αλλά και με επιτυχόντες μας ανέφεραν όλοι πως «η σημερινή επιτυχία για τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Σχολές δείχνει το σημαντικό έργο για σπουδαίες και λαμπρές προοπτικές για το μέλλον των Ακαδημιών αυτών, τόσο στον επιστημονικό όσο και στον πνευματικό τομέα».
Εμφανίσεις: 40425
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!