Συνάντηση Γιουσένκο με Πανουκρανικό Συμβ. Εκκλησιών

Image
Συνάντηση
Κίεβο - Συνάντηση είχε χθες με εκπροσώπους του Πανουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και θρησκευτικών οργανισμών της χώρας, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιουσένκο,

όπου εκεί συζήτησαν θέματα σχετικά με τους εορτασμούς στο Κίεβο.

 

Να αναφερθεί πως ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Γιουσένκο, προσωπικά συμμετέχει ενεργά στις προετοιμασίες για τους εορτασμούς των 1020 χρόνων από το βάπτισμα της Ρωσίας.

 

«Οι αρχές της Ουκρανίας ποτέ δε πρόκειται να επέμβουν στις υποθέσεις της Εκκλησίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιουσένκο χθές κατά την διάρκεια της συναντήσεως του, με τους αντιπροσώπους του Πανουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και θρησκευτικών οργανισμών.

 

«Το καθήκον του κράτους είναι να εξασφαλίζει κατάλληλες συνθήκες για την ελεύθερη και απρόσκοπτη ανάπτυξη θρησκειών και ομολογιών, για την λειτουργία όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας μας» συνέχισε ο κ. Γιουσένκο.

 

Ακόμη ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Γιουσένκο τόνισε στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους πως:

 

«Με όλα αυτά το κράτος είναι πρόθυμο να είναι έμπιστος εταίρος σας σε αυτούς τους τομείς όπου οι σκοποί της εξουσίας και θρησκείας συμπίπτουν, και όπου οι αυτές μπορούν αρμονικά να αλληλοσυμπληρώνονται και να συνεργάζονται καρποφόρως όπως η ειρήνη και η κοινωνική συμφωνία, η πνευματική εξυγίανση και ο εμπλουτισμός του λαού μας, η ενότητα του λαού στην προώθηση ενός σταθερού και ακμάζοντος κράτους, η επικράτεια των ηθικών αρχών και ιδεωδών, η ανοδική πορεία του πολιτισμού, των Τεχνών και της εκπαιδεύσεως, η παροχή βοήθειας στους πτωχούς, αρρώστους και ορφανά».

 

Τέλος σύμφωνα με τον κ. Γιούσενκο «οι ημέρες των εορτασμών θα χρησιμοποιηθούν για τη εξεύρεση της διεκκλησιαστικής συμφωνίας, και επιτεύξεως περισσότερης ανοχής στα ζητήματα όπου δεν παρατηρούμε ακόμα αυτήν την ανοχή».
Εμφανίσεις: 28137
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!