Κεραυνοί οι δηλώσεις του Θεσσαλονίκης Άνθιμου

ImageΣε νέες δηλώσεις προχώρησε σήμερα για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος έκανε λόγο για αναγνώριση της Ελληνικής μειονότητας από τους Σκοπιανούς

στην χώρα τους.

 

Αναφερόμενος στον κ. Γκρουέφσκι ο κ. Άνθιμος στο σημερινό κήρυγμα του τόνισε πως «Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός πάσχει από πολιτικό-παλαιοημερολογιτισμό, ο οποίος επιστρέφει 60 – 70 χρόνια πίσω».

 

Σε δηλώσεις του όμως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος τόνισε: «Εκείνο που μπορούμε να πούμε εμείς είναι, Κύριοι θέλουμε αναγνώριση της Ελληνικής και Ελληνοβλαχικής μειονότητας που υπάρχει μέσα στην χώρα σας, αλλά και υπάρχει και στο μοναστήρι».

 

Συνεχίζοντας ο κ. Άνθιμος δήλωσε πως «Δεύτερον ζητάμε επανορθώσεις για όσα μας κάνατε στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου, αλλά και για τις καταστροφές».

 

Επίσης έκανε λόγο για διπλή υπηκοότητα τονίζοντας πως «Τρίτον θέλουμε και εμείς οι Έλληνες, όλοι όσοι είναι μέσα στα Σκόπια, να τους αναγνωρίσουν διπλή υπηκοότητα».

 

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Φλώρινας κ. Θεόκλητος στο σημερινό κήρυγμα του μεταξύ άλλων τόνισε: « Δεν υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».

 

Τέλος νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε από το Τορόντο ο αποκαλούμενος «Αρχιεπίσκοπος» των Σκοπίων της ΠΓΔΜ κ. Στέφανος, ο οποίος για ακόμη μια φορά κατηγόρησε την Ελλάδα πως «αρνείται στους μακεδόνες την αρχαία τους πατρίδα».
Εμφανίσεις: 47206
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!