Θερμής υποδοχής έτυχε ο Παπανδρέου στο Άγιον Όρος

ImageΠρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μαζί με συμμετέχοντες στο Συμπόσιο της Σύμης, επισκέφθηκαν σήμερα το Άγιο Όρος, τον οποίο υποδέχθηκε στο λιμάνι της Δάφνης

ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Γιώργος Νταλακούρας.

 

Στην αρχή της παραμονής τους, επισκέφθηκαν την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους στις Καρυές και, στη συνέχεια, μετέβησαν στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

 

Εκεί ο κ. Παπανδρέου έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από τους μοναχούς οι οποίοι του απηύθυναν τις ευχαριστίες τους για τη συμβολή του στην ανακατασκευή, την αναστήλωση των μονών και τη συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για το Άγιο Ορος.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στις Καρυές, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, απαντώντας στην προσφώνηση του Αρχιεπιστάτη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, Στέφανου Χιλανδαρίτη, ό οποίος τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για την κοινότητα να υποδέχεται στην έδρα της «τον αρχηγό της θετικής, παραγωγικής και δημιουργικής αξιωματικής αντιπολιτεύσεως της πατρίδος μας», ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του είπε τα εξής:

 

“Είναι μεγάλη χαρά που σας βρίσκω και συναντιόμαστε σήμερα εδώ, στην Αθωνική Πολιτεία, στο Άγιο Όρος, με την ευκαιρία ενός Συμποσίου που κάνουμε κάθε χρόνο.

 

Φέτος, θεωρήσαμε σημαντικό να βρεθούμε κοντά σας για να γνωρίσουμε, πολλοί, από πολλές περιοχές, πολλές εθνότητες, με πολλές ιδιότητες, το μοναδικό και τόσο σημαντικό για όλους μας Άγιο Όρος, αλλά ακόμη περισσότερο τη δουλειά, την προσπάθεια, την υπηρεσία που εσείς με ζήλο προσφέρετε στο  Περιβόλι της Παναγίας, όπως είπατε και εσείς.

 

Με τη δική σας υπηρεσία και με τον δικό σας ζήλο, διατηρείτε πολιτιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις, διατηρείτε μνημεία, κειμήλια, Ιερές Μονές, με έναν τρόπο που πραγματικά θαυμάζουμε όλοι και αυτή είναι και πηγή έμπνευσης.

 

Όπως ξέρετε, υπάρχει από την πλευρά μου προσωπικό ενδιαφέρον, υπάρχει η αγάπη και ο σεβασμός απέναντί σας, γι' αυτό και τακτικά σας επισκέπτομαι.

 

Αλλά όχι μόνο για αυτό. Όπως κι εσείς είπατε και, σας ευχαριστώ, θελήσαμε να συμβάλουμε στην ανακατασκευή των Ιερών Μονών, στην προστασία και στη συντήρηση των κειμηλίων, με έργα, με χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Κάτι, βεβαίως, που εμένα με κάνει περήφανο.

 

Διότι το δικό σας έργο, είναι έργο έμπνευσης. Έμπνευσης σε δύσκολες εποχές της ανθρωπότητας, όταν συζητούμε για τον πλανήτη μας, για τη φύση, για το περιβάλλον που καταστρέφεται, το περιβάλλον που πρέπει να δίνει ζωή και ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα και που, βεβαίως, είναι από τις μεγάλες προτεραιότητες που έχει θέσει και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

 

Θέλω να ξέρετε ότι, όπως και παλαιότερα, έτσι και σήμερα, είμαστε κοντά σας. Είμαστε κοντά σας, στις προσπάθειές σας. Ξέρουμε ότι πολλά ακόμη έχουν να γίνουν στο Άγιο Όρος.

 

Ξέρουμε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις. Θυμάμαι πριν από δύο χρόνια που ήρθα και βλέπω ακόμη, εδώ, τις ανάγκες στη σημαντική αυτή Μονή, αλλά είμαι σίγουρος ότι κι αλλού πολλά υπεσχημένα ακόμη καθυστερούν.

 

Θέλω να ξέρετε ότι, θα είμαι κοντά σας, θα είμαστε κοντά σας, να στηρίζουμε το έργο σας και να κάνουμε ό,τι μπορούμε, από οποιαδήποτε θέση, για το Άγιο Όρος. Θέλω να ξέρετε, επίσης, ότι κι εμείς αγωνιούμε μαζί με εσάς για τις καιρικές συνθήκες, για το φόβο των πυρκαγιών.

 

Ξέρουμε ότι κάνετε ό,τι μπορείτε, για να προστατέψετε την ομορφιά και την παράδοση από αυτές τις καταστροφές.

 

Αλλά δεν αρκεί, βεβαίως, μόνον ο δικός σας ζήλος, πρέπει να υπάρχει πάντα η συμπαράσταση της Πολιτείας, η υποστήριξη της Πολιτείας, η απαραίτητη επάνδρωση των αρμόδιων υπηρεσιών, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει ζημία, λόγω των πυρκαγιών και των καταστροφών.

 

Ξέρω ότι υπάρχουν κι εδώ καθυστερήσεις. Και σε αυτό το θέμα, θέλω να ξέρετε ότι είμαστε κοντά σας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε.

 

Το έργο σας είναι πραγματικά έργο έμπνευσης, γι' αυτό είναι τόσοι πολλοί εδώ, που θέλησαν να έρθουν να σας γνωρίσουν από πολλές γωνιές της γης.

 

Και βεβαίως, είμαι σίγουρος ότι θα μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και θα μεταφέρουν ένα μέρος της αγαλλίασης, του πνεύματος, της αγάπης που εσείς προσφέρετε, κάθε φορά που ερχόμαστε και σας συναντούμε.

 

Και πάλι σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Να είστε καλά.
Εμφανίσεις: 61262
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!